Skip to content

WiFi en el teu negoci: La seguretat és prioritària

13/12/2018
wifi-seguretat

Les connexions d’Internet WiFi (o Internet sense fils) han guanyat importància en les empreses, tant en oficines com en establiments oberts al públic (bars, restaurants, hotels, etc.). Escoles i universitats també es recolzen més que mai en les connexions WiFi com a porta d’accés a Internet per a professors i alumnes. En aquesta publicació, t’explicarem la importància de disposar d’una instal·lació WiFi amb connexió segura en el teu projecte empresarial.

Vivim en l’era WiFi, cosa que planteja unes necessitats de seguretat de xarxes i dels equips informàtics diferents a les necessitats de l’era del cable

wifi-oficina-beep

Organitza la WiFi de la teva empresa segons el tipus de treballadors o clients

Actualment, en els llocs de treball es tendeix a organitzar els espais de forma diferent. A les oficines, els empleats ja no s’asseuen sempre en el mateix lloc, sinó que s’asseuen allà on tinguin un espai lliure amb el seu portàtil, la seva tauleta o telèfon intel·ligent. Per tant, ja no té sentit treballar amb cables de xarxa, que limiten el moviment lliure dels treballadors i estudiants.

En aquest paradigma tan horitzontal d’organització de l’espai de treball, la connexió WiFi és absolutament imprescindible

D’altra banda, el WiFi gratis sempre ha estat una eina de màrqueting per atreure clients al nostre establiment. No obstant això, cal ser conscients que una xarxa oberta pot ser un problema.

El creixement del consum de WiFi a l’entorn empresarial obliga a redefinir les polítiques i tecnologies de seguretat per assegurar el negoci i les seves dades. “Avui les amenaces procedents d’Internet vénen per WiFi i per cable”, explica Albert Loran, de BEEP Empreses.

Què necessita el meu negoci per tenir una xarxa WiFi segura i pràctica?

La resposta és simple: un bon router.

Routers d’operadores de telefonia

Són una opció viable, però rudimentària: no passen la prova del cotó per a l’ús empresarial. Són dispositius que no s’ajusten a les necessitats de rendiment i de seguretat de les empreses, de manera que poden deixar al nostre negoci desprotegit.

Routers instal·lats per empreses professionals TIC

L’altra via és confiar en una empresa experta en la instal·lació d’aquests dispositius, ja que et donen solucions ajustades a les teves necessitats de connexió, de forma personalitzada i posant el focus en la seguretat.


Una mala pràctica més habitual del que ens pensem és assignar el mateix WiFi per a clients i treballadors. Si fem així les coses, qualsevol persona amb coneixements bàsics d’informàtica pot entrar a la TPV del nostre establiment

wifi-seguretat-beep

Com puc gaudir d’un WiFi segur? El primer pas, bàsic

El primer pas consisteix a protegir l’accés al router i al WiFi amb una contrasenya, ja sigui la xarxa de treballadors o la de clients. L’accés al router és clau, perquè si s’accedeix a ell es pot restablir la contrasenya del WiFi.

Què és i per què és tan important el firewall? El segon pas, essencial

El firewall o tallafocs, és la primera frontera enfront de les amenaces externes. La seva funció és evitar que entrin arxius a la xarxa de la nostra empresa, i impedir que es propaguin per cable o per WiFi. S’utilitzen, sobretot, per evitar que els usuaris d’Internet que no són autoritzats tinguin accés a xarxes privades. En resum, el firewall és com un policia de trànsit, ja quedi deixa passar els continguts que no comprometin la seguretat i dóna l’alto a aquells arxius problemàtics.

Quin tallafocs necessita el meu negoci? Tipus de tallafocs a tenir en compte

El tipus de tallafocs depèn de diversos factors, entre els quals destaquen:

  • Nombre de connexions a Internet que funcionen de forma simultània.
  • Ample de banda d’Internet de què disposem. Com més gran sigui l’ample de banda, més potència ha de tenir el processador del tallafocs.

informàtica-segura

La seguretat del negoci, prioritària

La seguretat és clau des del moment en què un mal disseny de les mesures de seguretat (tallafocs, routers, xarxes, antivirus, etc) pot conduir a la desaparició d’informació sensible per al negoci. I un negoci són, al cap i a la fi, dades, arxius i documents. Al marge que tinguem còpies de seguretat automàtiques de tota la informació de l’empresa, una bretxa de seguretat pot alentir el negoci durant hores o dies.

Beneficia’t d’un bon antivirus

Un bon programari de seguretat et pot beneficiar molt en la teva empresa: evita mals de cap conservant les dades de la teva empresa assegurances amb bons programes!

BEEP Repte Pimes

Des de BEEP Informàtica ens encarreguem de muntar una xarxa WiFi professional a la teva empresa i de fer-ho amb les més altes garanties de seguretat. Per aquest motiu, si estàs pensant en obrir el teu propi negoci o en millorar la xarxa informàtica de la teva empresa, t’animem a posar-te en contacte amb nosaltres per ajudar-te i assessorar-te.

BEEP Informàtica també ofereix els seus serveis per a la implantació i instal·lació de xarxes WiFi a centres educatius. Nosaltres vetllem per la seguretat de les dades de professors i alumnes. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’oferirem la millor solució.