Skip to content

Tot el que has de saber sobre el monitor interactiu per a coles

10/05/2018
iqboard-monitor-interactiu

iqboard-monitor-interactiuEl monitor interactiu s’està convertint en una mena de pantalla imprescindible en molts col·legis. En aquest article t’expliquem totes les claus i avantatges que has de conèixer d’aquest innovador monitor, que contribueix a una formació més interactiva, lúdica i amigable. Com ja sabeu, les botigues BEEP són proveïdores tant de hardware com de solucions i serveis per al sector educatiu.

De la Pissarra Digital Interactiva (PDI) al monitor interactiu

En els últims anys, les Pissarres Digitals Interactives (PDI) han contribuït a un model d’ensenyament més eficaç. Es tracta d’un model interactiu i molt basat en la força de la imatge, de manera que és molt més lúdic i amè que el sistema tradicional de pissarra, guix i llibres de text.

Les pissarres PDI segueixen tenint molta acceptació de col·legis, instituts i universitats. Però últimament estan prenent molta força els monitors interactius.

Què és un monitor interactiu?

Les pissarres digitals, les PDI, necessiten per al seu funcionament la pissarra física en sí, un projector, i un ordinador des del qual gestionar els continguts projectats a la pantalla.

“El monitor interactiu, en canvi, integra projector i pissarra en el mateix equip”, diu Albert Loran, responsable del mercat educatiu a BEEP. “Aquest monitor disposa d’una capa d’interactivitat davant. Es tracta d’un vidre transparent que fa que el monitor sigui interactiu”.

Aquests equips disposen de sistema operatiu propi —no és necessari l’ús d’un ordinador, com sí passa amb les pissarres PDI—, que sol ser Android.

Pots utilitzar els monitors interactius com si fossin un telèfon intel·ligent. Ara bé, també els pots connectar a un ordinador

monitor-interactiu

Per què confiar en un monitor interactiu?

Aules amb més llum

El monitor interactiu no necessita projector, de manera que les aules poden aprofitar tota la llum natural que arriba a través dels grans finestrals tan característics dels centres educatius. Les pissarres PDI sí que exigeixen l’ús d’un projector, per la qual cosa cal atenuar la llum perquè els estudiants puguin veure bé la pantalla.

“Amb un projector, el negre és l’absència de llum”, ressenya Albert Loran. En definitiva, amb les PDI necessites que la classe es trobi en penombra, cosa que sense dubte perjudica la qualitat del procés educatiu.

Vida útil més llarga

La vida útil de la bombeta d’un projector és d’entre 6.000 i 10.000 hores. En canvi, la vida útil d’un monitor interactiu és de més de 30.000 hores, tres vegades més.

La major durada dels monitors interactius arriba a compensar el fet que aquests equips siguin, a dia d’avui, una mica més cars que les pissarres PDI.

Escoles, instituts i universitats entenen de seguida els avantatges dels monitors interactius

Quina dimensió tenen aquestes pantalles?

Així com les pissarres digitals arriben a les 82 polzades, els monitors interactius només arriben fins a les 65 polzades. És un factor a tenir en compte pel centre educatiu, però aquesta menor dimensió de pantalla no ha de ser cap problema.

“Els monitors interactius, una mica més petits, se solen emplaçar a les parets més llargues. Si les aules normalment tenen forma rectangular, quan situes la pantalla en algun dels dos costats més llargs, pots emplaçar els pupitres encarant a la pantalla, de manera que cap dels alumnes estigui molt lluny de la paret. Amb les pissarres PDI, molt més grans, és més fàcil mantenir la distribució més tradicional dels pupitres, amb la pantalla en un dels dos extrems de l’aula”.

monitor-interactiu