Skip to content

Seduïts pels ultrabooks (2a part de 2)

05/10/2012

[Segona part del post Seduïts pels ultrabooks]

Sens dubte, jo era el candidat ideal per a aquest producte, com també ho és qualsevol treballador, directiu, professional o estudiant que hagin fet de la mobilitat una rutina en el seu dia a dia. Per a totes aqueste persones, convenç el pes, convenç la llarga durada de la bategria i convenç tambié la resistència del seu disc dur, de disc sòlid. Tinguem present que els discs durs tradicionals són molt fràgils, sobretot quan parlem de portàtils, que molts cops pateixen molts sotracs, fins i tot quan són encesos. Amb els discs sòlids, l’arrancada és molt veloç, la transacció de dades també és molt ràpida i la integritat del que guardem en el disc dur té més garanties, un argument molt potent per a aquells que van d’un lloc a un altre sense separar-se del seu portàtil.

Abans he esmentat la fortalesa de la bateria, un aspecte que vull remarcar: amb un ultrabook, s’ha acabat allò de pidolar un endoll a algú, a qui sigui. Aquells que sou/som enganxats a un smartphone per feina i/o paler, també sabeu/sabem al que em refereixo: “Perdó, on puc carregar el mòbil?, que el meu fill ha consumit la bateria jugant a l’Angry Birds”. S’ha de destacar que els ultrabooks gairebé no consumeixen energia quan són en suspens, cosa que sí que passa amb els portàtils. El que està molt bé es que quan premo una tecla del meu equip, a l’instant recupero allò en que fos treballant.

Per a ser divulgatiu, jo solc definir l’ultrabook com un tablet, però amb teclat, tenint molt en compte que els tablets són molt per sota en prestacions. Una altra forma de calibrar aquesta categoria és prenent una moneda de 50 cèntims i posant-la perpendicular a la taula: si el portàtil que tenim al costa és més alt, no es tracta d’un ultrabook, que es caracteritza també per ser molt prim.

Sóc dels que penso que hi ha un producte per a cada moment. Per això, en el meu temps d’oci faig servir un iPad, per posar un exemple. Una altra gran certesa és que aquest és el moment de l’ultrabook, un equip per a totes aquelles persones que són mòbils de veritat. Si responeu a aquest perfil, feu la prova. Us n’enamorareu d’aquest producte como jo ho he fet.

 

Alfonso Ruiz

Director comercial i de marketing de Ticnova