Skip to content

Reus estrena l’exposició amb tota la col·lecció BEEP d’art electrònic

23/11/2017
Ubermorgen

UbermorgenL’exposició Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic s’estrena avui dijous, 23 de novembre, al Museu de Reus (Tarragona). L’exhibició, que serà oberta fins el 29 de març de 2018, reuneix per primera vegada en un mateix espai tota la col·lecció BEEP d’Art Electrònic, un fons d’art de referència a Europa que ja suma 14 anys d’història.

BEEP, la cadena de botigues d’informàtica líder en el mercat de proximitat a Espanya, ha cedit de forma temporal la seva col·lecció d’art tecnològic a l’Ajuntament de Reus, per així fer possible aquesta exposició. L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el president de BEEP i fundador de la col·lecció artística, Andreu Rodríguez, van signar el passat dimecres 18 d’octubre el conveni de col·laboració.

La mostra d’art tecnològic és una de les activitats previstes pel consistori per projectar la cultura i l’art de la ciutat, en el marc de la seva capitalitat cultural. I és que Reus és Capital de la Cultura Catalana 2017.

Fons artístic de referència
La col·lecció BEEP d’Art Electrònic inclou 42 obres. Es tracta d’un dels fons d’art de referència de l’art tecnològic i electrònic a escala mundial. I ho és per recorregut (14 anys). Per qualitat. Perquè els artistes són primeres firmes mundials: s’expliquen autors com Marcel·lí Antúnez, José Manuel Berenguer, Daniel Canogar, Eduardo Kac i Luis Lugán. I per l’ampli espectre d’estils, tècniques i missatges artístics, que atorguen a la col·lecció un alt nivell de representativitat de la categoria de l’art electrònic.

Moltes de les peces provenen de la fidel col·laboració de la col·lecció amb la Fira Internacional d’Art Contemporani, ARCO, que se celebra cada any a IFEMA, a Madrid. D’aquesta manera, al febrer de 2018 s’arribarà a l’edició número 13 del Premi ARCO BEEP d’Art Electrònic, que està dotat amb 15.000 euros.

Els comissaris de l’exposició, Roberta Bosco i Stefano Caldana, asseguren que “es tracta de la col·lecció privada d’art tecnològic i digital més important d’Europa. Reflecteix una escena artística molt actual i representa un projecte pioner d’inestimable valor, perquè no hi ha cap altre projecte d’aquest tipus d’aquesta envergadura a nivell mundial”.

Reus Capital Cultural
Reus, capital cultural
La capitalitat cultural de Reus oferia l’ocasió perfecta per posar en valor la col·lecció BEEP d’Art Electrònic. I és que tant BEEP com la col·lecció tenen un profund arrelament a la capital de la comarca del Baix Camp.

“L’exposició suposa el debut en societat a gran escala del conjunt de la col·lecció. Era el moment idoni: Reus és capital cultural i, a hores d’ara, el fons de la col·lecció ha adquirit un enorme bagatge i s’ha consolidat com de referència a nivell internacional”, explica el director de la col·lecció, Vicente Matallana.

El president de BEEP i fundador de la col·lecció, amb la seva dona, l’artista Marie-France Veyrat, es mostra entusiasmat amb l’exposició: “Ens fa molta il·lusió, com també ens il·lusiona que a més coincideixi amb la capitalitat cultural catalana de Reus. Ens entusiasma que la gent pugui sentir-se partícip d’una col·lecció d’art singular que s’ha creat a la ciutat de Reus. L’exposició també és una oportunitat de veure com respon el jovent a aquest tipus d’art”.

Al llarg dels més de quatre mesos d’exposició, es podrà anar veient totes les obres d’aquest fons d’art. No totes al mateix temps, ja que la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic té compromisos internacionals. Així, per exemple, és col·lecció convidada a la Biennal of the moving image de Frankfurt, que se celebrarà entre el 29 de novembre i el 3 de desembre.