Skip to content

Resum de premsa: el primer any de l’ultrabook i l’imminent debut de Windows 8

05/10/2012

Aquesta setmana, la premsa especialitzada en informàtica ha posat el focus en productes que podrien haver generat més expectatives de les merescudes: l’ultrabook, que no ha convençut del tot ni a tots a pesar de les seves enormes virtuts, i el sistema operatiu Windows 8, que encara no ha debutat però que ha fet que més d’un -el propi Paul Allen, cofundador de Microsoft- es mostri un xic desorientat. Potser els recels siguin exagerats i també és cert que Windows 8 encara no ha estat llançat, però, sigui com sigui, és bo fer un repàs a aquests articles online. CiberPaís, la secció de tecnologia d’Elpais.com, publicava aquesta setmana l’article La tableta se come al Ultrabook. “Un año después de su prometedor estreno, los Ultrabook no son lo que prometían. Ni baratos ni ligeros ni rápidos”, Així de contundent es mostra la consultora IHS. Per llegir l’article complet, aneu a aquest link d’Elpais.com

A FayerWayer creuen que a Windows 8 li falta una mica de força, i resumeixen aquesta percepció amb aquest titular: Windows 8 está en muchos menos PCs que Windows 7 para la misma fecha. Segons aquest mitjà, “en la misma fecha de 2009, había cinco veces más equipos con la versión beta de Windows 7 instalada que los que tienen instalado el Release Preview del nuevo sistema operativo”. És un indici a tenir en compte. Només el temps dirà l’abast de l’èxit del nou sistema operatiu.

La tecnologia que no ha quallat de cap manera és el televisor 3D. “Tres años después de su boom, pocos se acuerdan del 3D en los televisores”, diuen a Xataka. És cert, la tecnologia va millorant, pero manca contingut. Probablement sigui una d’aquelles tecnologies que aniran madurant i guanyant adeptes amb el temps. Per a més informació, llegiu l’article de Xataka titulat La televisión en 3D se queda sola en el salón.