Skip to content

Quin monitor necessites per al teletreball?

16/03/2021

El monitor és una de les eines més importants del teletreball. Primer, perquè influeix en el teu rendiment i productivitat. Segon, perquè és la finestra a través de la qual segueixen en contacte -virtualment- amb els teus companys de feina, clients i proveïdors. I, tercer, perquè té un gran impacte en la teva salut i comoditat.

Aprofitem la campanya de promoció especial de monitors, d’ús professional o familiar, per explicar-te tot el que has de tenir en compte quan escullis una nova pantalla per al teu ordinador de sobretaula, o en el cas de voler treballar amb el suport d’un monitor gran a banda del portàtil.

Promoció: àmplia selecció de monitors, al millor preu

Si has de renovar el teu monitor o necessiteu més pantalles a casa, ara és el moment. A la nostra botiga online hem fet una selecció de monitors per a tots els gustos i per a tots els usos: per a treballar, per a jugar o per a tota la família. Tots, amb uns preus increïbles. La promoció és vàlida fins al 18 d’abril del 2021.

Descobreix els monitors de la promoció

Un portàtil és el millor per a teletreballar?

Molts de vosaltres treballeu des de casa amb un portàtil. Sense cap dubte, es tracta d’un equip versàtil i apropiat per a aquells professionals que estan en constant moviment. Si més no, per al teletreball el més recomanable és un ordinador de sobretaula, amb el seu corresponent monitor. Tant la teva vista com la teva esquena ho agraïran, i també ho notarà el teu rendiment laboral i professional. I és que una pantalla de 15 polzades (una mida habitual en portàtils) no és la més adequada per a jornades de 8 o de 10 hores al dia.

Pensa que són jornades molt llargues amb fulls de càlcul, saltant d’una aplicació a una altra, o obrint programes diferents en finestres l’una al costat de l’altra, pàgines de navegdor, documents de Word, etc.

No hi ha color: l’experiència d’ús i de treball amb un monitor és molt millor que amb la pantalla d’un portàtil.

Mida i resolució del monitor

La dimensió i la resolució del monitor és la primera decisió que has de prendre. Per què mencionem una cosa juntament amb l’altra? Doncs perquè es tracta de dos paràmetres que van de la mà. Com més gran el vulguis, més resolució necessites.

Com major és la superfície de la pantalla on mirar i on treballar, major serà la productivitat. La dimensió idònia d’un monitor per a qualsevol treball d’oficina es situa en un rang de 24-32 polzades. Amb aquesta mida, serà molt més agradable gestionar el correu electrònic, la navegació per Internet i el treball amb documents d’ofimàtica (programes de Microsoft Office o similars).

Necessites un monitor molt gran?

Per a certes feines és prioritari gaudir d’una gran superfície de pantalla. En aquests casos, per què no treballar amb dos monitors? I, si tens suficient pressupost, per què no provar amb un monitor curvo ultraample? La seva mida acosutma a estar dins del rang de 34-49″.

Si vols ajuntar dos o més monitors, tingues en compte els marcs: han de ser fins. D’aquesta manera, la teva configuració multimonitor serà fluïda i asseguraràs la continuitat: tindràs dos pantalles però semblarà que només en tinguis una.

Compara els nostres monitors de major mida en oferta

Per què podries necessitar un monitor de mida gran?

Un monitor gran és ideal per a les persones que treballen amb dades o amb imatges.

Dades

Treballadors del sector finances, programadors i analistes de dades, entre d’altres, es beneficien d’una superfície de pantalla d’entre 43 i 49 polzades.

Imatges

Professionals del disseny gràfic i web, del màrqueting i del món audiovisual, necessiten monitors de superfície generosa.

Un monitor més gran requereix més resolució

Els monitors més grans exigeixen una resolució més elevada. Així, per exemple, una pantalla de 27 polzades (68,58 centímetres) hauria d’anar associada a una resolució de 2560 x 1440 píxels. En un monitor de 34″ (86,36 cm), la resolució adequada és de 3440 x 1440 ppxx. En ambdós casos gaudim de més de 100 píxels per polzada.

Relació entre mida i distància dels ulls

Comprar un monitor petit pot empitjorar la teva experiència de teletreball. També se’n pot ressentir el teu rendiment si la pantalla és excessivament gran.

A més dels criteris que ja t’hem comentat, també has de tenir present la distància entre la cadira i el monitor:

  • 1 metre de distància: 24 polzades (1080 píxels)
  • 1,5 metres de distància: 35 polzades (1080 píxels)

Una dimensió adequada és la que et permet veure tota la pantalla sense moure el cap.

Ergonomia i benestar

Una persona que treballa des de casa passa moltes hores davant de l’ordinador. Per aquest motiu, l’ergonomia del seu lloc de treball és fonamental: cadira, teclat i monitos són factores a tenir en compte.

El monitor influeix molt en la teva comoditat. Pensa que té un impacte en la postura que adoptes, i en la salut de la teva esquena, del teu coll i de la teva vista.

Monitor ajustable

És aconsellable que el monitor és pugui ajustar tant a nivell d’alçada com a nivell d’inclinació o d’angle.

Llum blava ultrareduida

Per altra banda, si has de passar molta estona enganxat a la pantalla o si has d’acabar informes després de sopar, val la pena que escullis un equip amb la llum blava ultrareduida. Així, els teus ulls no hauran de fer tants esforços, i preveuràs problemes de son per culpa de la llum blava.

Brillantor de la pantalla

Segons on situis el monitor, hauràs de fixar-te en si la pantalla té més o menys brillantor.

Si el teu lloc de treball està molt ben il·luminat de forma natural, segurament la teva pantalla necessitarà més brillantor. Pot semblar estrany, però recorda com de difícil se’t fa veure la pantalla del teu smartphone quan vas pel carrer a ple sol. En aquests casos, augmentar la brillantor ajuda a que la pantalla es vegi millor.

La brillantor màxima es quantifica en candeles per metre quadrat (cd/m2). Quan una imatge es mostra al teu monitor, els fragments més brillants de la imatge poden arribar a aconseguir aquesta brillantor màxima.

Et deixem alguns consells que has de tenir en compte a l’hora de triar el teu nou monitor:

  • Poca il·luminació: escull un monitor amb 250 cd/m2
  • Hi ha prou llum: necessites un monitor de 250-300 cd/m2
  • Molta llum natural: aposta per un monitor de 300-350 cd/m2

Què vols connectar al monitor?

Es tracta d’una qüestió bàsica a valorar quan s’escull qualsevol equip o dispositiu tecnològic. Quins dispositius vols connectar al monitor?

Vols connectar-hi el teu portàtil? Si és així, comprova els ports del portàtil per tal que ambdós equips siguin compatibles. Un monitor amb connexió USB-C et posa les coses molt fàcils: et permet carregar el portàtil, així com transferir dades i senyals d’àudio i de vídeo.

Si ets dels que els hi agrada connectar molts dispositius, assegurat que el monitor compti amb diversos ports USB.

Eficiència energètica

Pot ser que el teu monitor hagi d’estar encès durant moltes hores seguides, així que l’eficiència energètica és un factor a tenir en compte. Revisa que l’equip tingui la certificació Energy Star.

Els monitors més moderns compten amb funcions que redueixen el consum de la llum. Es poses en mode sleep, per exemple, després d’un període d’inactivitat.

Color del monitor

Necessites un monitor per editar imatges i vídeos? Llavors hauràs de fixar-te en els següents aspectes: cobertura, precisió i cal·libració del color.

Si treballes dins del món del disseny, el color és una característica crucial de la teva feina, així que has de buscar un equip amb molt bona precisió de color.

L’espai de color és l’espectre de colors que un monitor és capaç d’exhibir. Hi ha diversos espectres de color com sRGB, AdobeRGB i DCI-P3. Amb DCI-P3, es pot aconseguir un espai de color més ample. Si ets un professional que necessita uns colors vius i precisos, t’has de fer amb un equip DCI-P3 amb una cobertura de més del 95%.

Les maques de monitors sempre han d’informar sobre quin percentatge d’aquest espai de color pot cobrir de forma fidedigna.

Webcam incorporada

Possiblement ara fas més vídeoconferències que mai. Pot ser una bona idea que el monitor tingui incorporada una webcam, amb micròfon i altaveus. Aquestes característiques també les pots tenir en compte a l’hora de fer la teva elecció.

Disseny i estètica del monitor

Es tracta d’un monitor de treball que utilitzaràs al teu domicili, ja sigui a un despatx o a una zona que hagis habilitat. Com que és un equip que formarà part del paisatge de la teva llar, li hauries de donar certa rellevança a l’estètica i al disseny del monitor.

T’has de fixar, per exemple, en el disseny del marc i del suport, en el color de tot allò que no sigui la pantalla, i en els materials dels quals està fet l’equip. La idea és que el monitor encaixi en el disseny d’interiors de casa teva i del teu espai de treball.

Si t’interessa l’estètica, potser és una bona idea que el marc sigui molt fi, aspecte que alhora facilita posar un monitor al costat de l’altre.

Veure tots els monitors en promoció