Skip to content

Panorama: De vacances i… desconnectats?

05/08/2016

veranoMolts ja es troben de vacances, uns dies pensats per desconnectar. El que passa és que, gràcies a la tecnologia, estem més connectats que mai. La temptació la tenim cada vegada més a mà, amb smartphones, tauletes i smartwatches envaint la nostra quotidianitat com mai ho havia pogut fer l’ordinador de sobretaula o, fins i tot, l’ordinador portàtil. Som pendents de les notificacions del WhatsApp o d’una nova app i, probablement, consumim més minuts dels que n’hauríem enfront de les pantalletes. A Silicon.es ofereixen consells per desconnectar de veritat. “Oblidar-se del treball, deixar els dispositius informàtics a una banda i submergir-se en les vacances d’estiu, no sempre és tan fàcil com proposar-s’ho. Per sort, hi ha eines que permeten lluitar contra les temptacions”.

Sí que hi ha uns dispositius tecnològics que sintonitzen amb les vacances, amb el seu esperit de llibertat i d’allunyament de les responsabilitats i obligacions. Es tracta dels wearables. Una de les empreses que millor producte està oferint és Fitbit. El lloc web Silicon.es presta atenció a la bona tasca de la marca, que en el segon trimestre de l’any va enviar un 36% més de polseres en relació al mateix període de l’any anterior.

I escrivim ara sobre seguretat. En concret, sobre Black Hat, la conferència més gran de ciberseguretat del món, que es va celebrar des del 30 de juliol fins al 4 d’agost a Las Vegas. Elpais.com dedica un interessant article a aquesta cita i a l’enorme dimensió que ha adquirit la seguretat tecnològica, en uns temps en què “tot es troba connectat a internet”.

Finalment, cal destacar que les dues properes a actualitzacions de Windows 10 vindran el 2017. Per conèixer-ne els detalls, podeu llegir la informació dedicada a l’assumpte per Genbeta.com.