Skip to content

Panorama: un dispositiu per a cada cosa

18/01/2013

multidispositivoLa tecnologia de consum tendeix cada vegada més a ajustar-se a les nostres necessitats. D’aquí l’auge del comportament multidispositiu: un gadget per a cada cosa. Aquestes noves categories de producte que han sorgit els últims anys estan en permanent evolució. Aquesta setmana, PCWorldTech venia a subratllar que el mòbil discret i lleuger que tant vam arribar a apreciar en el passat forma part ja del … passat. Més gran és millor: les vendes de smartphones de gran pantalla es disparen, titulava aquesta publicació online. Podíem llegir: “Les pantalles de 5 polzades o superiors seran protagonistes aquest any i doblaran almenys les seves vendes respecte al 2012, gràcies a una important demanda d’un consumidor cada vegada més atret per les pantalles de gran format per als smartphones, segons avança una anàlisi de la signatura IHS iSuppli “.

L’ultrabook és un altre dels nous productes en constant evolució. Aquest passat Nadal vam veure equips més fins, lleugers, amb pantalla tàctil i equipats amb una bateria suficient per a tot el dia, gràcies a processadors Haswell. Però encara hi ha reptes per davant. A PCWorldTech es preguntaven ¿Què els falta als ultrabooks per liderar el mercat? Per donar resposta a aquesta pregunta es recolzaven en les paraules d’un directiu de la consultora Gartner: “El que Intel [impulsor del concepte ultrabook] necessita per enfortir el mercat PC és recuperar com més aviat millor a compradors que darrerament han decidit expandir les seves mirades tecnològiques més enllà del PC cap a dispositius com els tablets “.

Com a curiositat sociològica, destaquem la dada que els adolescents europeus més addictes a internet són els espanyols, segons un estudi promogut per la Unió Europea. És el que té ser tan multidispositiu, que tens internet sempre a mà. Fa només uns dies llegíem sobre l’extraordinària penetració dels smartphones amb accés a internet al nostre país. Per saber més sobre el comportament online dels joves espanyols, podeu llegir l’article publicat sobre el tema per PCWorld.