Skip to content

Panorama: Sobre ultrabooks i truites de patates

12/04/2013

chefHaswell és el nom en codi usat per Intel per denominar a la quarta generació dels processadors Intel Core, que prenen el relleu a la família Ivy Bridge. Uns dels equips que més es beneficiaran d’aquesta nova generació de microprocessadors és la dels ultrabooks, “ja que”, segons PC World Digital, “els nous processadors estan dissenyats per oferir estalvis d’energia tremendament significatius”. Doncs bé, serà aviat quan podrem apreciar les millores que permet Haswell en els ultrabooks, uns portàtils caracteritzats pel seu lleuger pes, baixíssim consum d’energia i altes prestacions. Intel ha confirmat que els processadors ja s’estan servint als fabricants, perquè així al llarg de la segona meitat de l’any els nous productes vagin ja equipats amb la nova tecnologia. Cal destacar que els nous processadors ofereixen major rendiment en gràfics. Ja tenim ganes de veure com els ultrabooks, uns portàtils de per si excel·lents, poden donar encara més de si.

El mercat dels ultrabooks té bones perspectives. Ajuden Haswell i el major coneixement del públic d’aquesta tecnologia. En l’actualitat, el rei dels ultrabooks per a ús professional a Espanya és Toshiba, segons un informe de Context fet públic aquesta setmana. El 2012, Toshiba va vendre el 62% dels ultrabooks que es van comercialitzar a Espanya per a ús professional. L’estratègia de Toshiba, ens expliquen des ITespresso, ha estat “disposar d’una gamma molt àmplia d’aquest tipus d’ordinadors portàtils per satisfer així la demanda de qualsevol tipus d’usuari, amb diferents preus i configuracions”.

El símil de la truita de patates
Per als tecnòfils, és recomanable l’article Per què els nuclis i la seva freqüència no ho són tot per a un processador: “Un processador és molt més que freqüències o nuclis”, escriuen els especialistes de Xataka. “[…] Un processador d’un nucli a 2 Ghz. pot ser més eficient que un altre de quatre nuclis a 4 GHz. Entren en joc altres components (memòria cau, registres), així com els importantíssims algorismes d’execució. Per cert, saps com es faria una truita de patata de manera paral·lela? “. Per il·lustrar l’article, és clar, la foto d’unes cebes per llepar-se els dits.
 
Trobaràs ultrabooks a la botiga online de BEEP
http://www.beep.es/catalogo/ultrabook__0-8-2