Skip to content

Panorama: Smart TV i esport

15/04/2016

smart_tv2“En què he de fixar-me per comprar una ‘smart TV’?”, es pregunten a Tlife.guru. El periodista que elabora l’article ens recorda que bona part de les vendes de televisors es fa en el segon trimestre de l’any, just abans de l’inici de les competicions esportives de l’estiu (recordem que aquest any hi ha jocs olímpics i Eurocopa de futbol). Bona lectura per a aquells que menys familiaritzats estigueu amb el concepte d’smart TV, perquè avui en dia no només ens hem de fixar en la qualitat de la imatge (que també).

I canviem totalment de tema per a prestar atenció a la Unió Europea (UE) i la seva legislació de protecció de dades, que ha estat actualitzada aquesta setmana. La normativa per fi s’adapta a l’era digital. A Genbeta.com destaquen que es dóna més poder a les autoritats per prendre mesures més dures contra les empreses que infringeixin la llei.

Ens arriba des d’Estats Units (EUA) una notícia que ens ajuda a entendre la força que està adquirint el telèfon intel·ligent com a dispositiu quasi imprescindible, sobre el que orbiten les nostres rutines i quefers diaris. AMC Entertainment, la major cadena de sales de cinema del país, ha anunciat que en qüestió de dies habilitarà sales en què es permetrà l’ús del mòbil. A què es deu aquesta decisió? A Xataka.com ens ho expliquen: “El creixement de la població jove que està deixant d’assistir als cinemes”. “Tu no pots dir-li a una persona de 22 anys que apagui el telèfon”, explica el màxim responsable de la cadena, que compara aquesta petició, de manera gràfica, amb la de que el jove “es talli el braç”. Els temps estan canviant, sens dubte.

Costa que el públic més jove vagi al cinema i la pirateria segueix fent mal, però la veritat és que la indústria cinematogràfica ha arribat a un nou rècord. Els ingressos del 2015 van ser un 5% superiors als de l’any anterior, segons un informe de l’Associació Cinematogràfica d’Estats Units (MPAA, per les sigles en anglès). “És bo saber que el cinema està en el seu millor moment. Després de tot, el cinema es veu millor en el cinema, o m’equivoco?”, s’alegren a FayerWayer.