Skip to content

Panorama: Quan un disc dur feia com dos frigorífics

08/01/2016
frigorificoL’evolució dels discs durs en els últims anys ha estat impressionant. Per al consumidor, el pas dels anys ha portat bones notícies: aquests equips han guanyat en fiabilitat i el seu preu (el preu per GB) s’ha anat reduint. Xataka.com analitza el perfeccionament i major assequibilitat d’aquests dispositius en el seu article Dels primers discos durs magnètics als SSD: així ha variat el preu per GB. Es tracta d’una peça periodística que ens permet reflexionar també sobre les enormes quantitats de dades que la humanitat està generant, i guardant, en els últims temps: “El 2010 Eric Schmidt, llavors CEO de Google, va dir que cada dos dies generem tantes dades com tota la humanitat des dels seus orígens fins al 2003″. Aquest allau d’informació és possible en bona part per la digitalització de les nostres vides i per l’abaratiment constant de l’emmagatzematge de les dades (fotos, vídeos, documents, fitxers …). Sabíeu que el primer disc dur, creat per IBM, tenia una capacitat de “fins a 5 MB” i ocupava l’espai de dues neveres? ¡Sorprenent!

Anem ara a parlar de Samsung, i de les expectatives que tenen els analistes, segons Theinquirer.es, sobre un nou smartphone amb pantalla flexible que veuria la llum aquest any. Avantatges d’aquesta nova tecnologia? Moltes: “Una pantalla capaç de doblegar-permetria un dispositiu mòbil de mida compacta quan la funció necessària és la d’un smartphone o només volem fer una consulta ràpida, podent desplegar-lo i gaudir d’una grandària més gran de pantalla si necessitem l’experiència més propera a la que proporciona un phablet o, fins i tot, una tauleta. Tindríem així una gran pantalla però en un dispositiu amb la meitat de grandària”.

Important! La setmana que ve, Internet Explorer 8, 9 i 10 es quedaran sense suport. Ens ho expliquen a Genbeta.com. Si encara utilitzeu aquestes versions, seria molt recomanable que us instal·leu la versió 11 del navegador.

Per als amants de la història, la fotografia, la il·lustració i la cartografia, i de la divulgació del coneixement en general, és una excel·lent notícia la posada a disposició al públic, per la biblioteca pública de Nova York, de 187.000 imatges, que es podran utilitzar sense cap càrrec . Des del passat 6 de gener teniu a la vostra disposició fotografies, mapes, postals, gravats, partitures, pergamins, dibuixos antics, il·lustracions, litografies… que mai abans havien vist la lllum. Us ve de gust fer-hi una ullada?