Skip to content

Panorama: Quan ‘Grand Theft Auto’ va inquietar els lords britànics

18/12/2015

grand_theft_autoPer a molts aficionats al cinema de ciència ficció, aquesta és una setmana especial per l’estrena de l’episodi VII d’Star Wars. Per als que eren nens durant els anys de les tres primeres entregues, es tracta d’un esdeveniment amb significacions nostàlgiques. Des de Tlife.guru fan un repàs als videojocs que s’han editat sobre la saga des del 1993. Molts d’ells són jocs que “només funcionen amb consoles que ja són història als trasters dels pares més respectuosos amb les pertinences dels fills que van marxar de casa fa ja molts anys”.

El gaming és, sens dubte, una categoria cada vegada més important. Intergeneracional i transversal, agrada a tot tipus de persones. Els experts de Xataka.com ens van proposar aquesta setmana una llista dels millors videojocs del 2015, “ordenats per gènere”. També des de Xataka recorden aquests dies les furibundes reaccions que va despertar fa 18 anys la primera edició de Grand Theft Auto. “És cert que, com diuen, el joc inclou robatoris de cotxes, atropellaments i persecucions policials, i que no hi haurà res que impedeixi que els nens ho comprin?”, va preguntar a la Cambra dels Lords britànica un escandalitzat Lord Campbell of Croy, un parlamentari escocès.

Va arribant el fred, i Elpais.com ens proposa Com estalviar en calefacció i electricitat gràcies a la tecnologia. Interessants propostes, assequibles a tothom. “El primer que a un li pot venir al cap és la paraula” domòtica “, però la veritat és que aquest terme ha estat gairebé sempre relacionat amb instal·lacions costoses l’abast d’uns pocs butxaques. No obstant això, amb l’eclosió dels telèfons intel·ligents i els diferents serveis en web, la domòtica està ja a l’abast de pràcticament totes les economies. De fet, amb uns pocs accessoris a la llar i gràcies a la connexió Wifi a casa, es pot aconseguir una gestió més eficient del consum, tant elèctric com de gas. Com aconseguir-ho?”.