Skip to content

Panorama: Pautes per als iaios

29/07/2016

personasmayores_tecnologiaCrida l’atenció el titular d’Elconfidencial.com: Aplicacions perquè els teus pares (i els teus avis) no s’emboliquin amb la tecnologia. Des d’aquest diari digital, proposen un seguit d’aplicacions, pautes i prevencions que poden auxiliar a les persones de més edat. I, en general, a les persones més tecnòfobes, més novelles o amb menys perícia amb smartphones, tauletes i ordinadors.

“Deixar un mòbil, una tauleta o un ordinador a les mans és un veritable perill. La bretxa generacional que hi ha entre alguns usuaris de fireta tecnològics i els seus pares, es mostra en ocasions insalvable i fa acte de presència de mil i una formes quan algun progenitor es queda a soles davant d’una pantalla”. Preneu-ne nota. Són bons consells per facilitar la incursió dels més grans en el món de les noves tecnologies.

A Softzone.com escrivien aquesta setmana sobre 5 mites sobre millorar el rendiment del PC. “És possible que en aquest moment el vostre ordinador vagi molt lent. […] ¿Què li passa? Doncs poden ser moltes coses. Fins analitzar exactament el seu comportament no es pot saber exactament. No obstant això, hi ha diversos mètodes que circulen per la web per millorar el seu rendiment gairebé com per art de màgia. Òbviament, molts d’ells no funcionen. T’expliquem 5 que no has d’utilitzar”. Ja sabeu: estigueu atents, i fugiu de propostes i solucions que seran de poc ajut.

Com a curiositat, comentarem la notícia de l’investigador que ha descobert que els xats de WhatsApp no s’eliminen completament encara que haguem “esborrat conversa”. Fins i tot després d'”esborrar tots els xats”, la informació segueix allà, a l’espera d’algú que sàpiga recuperar-la. És bo saber que les converses de l’aplicació de micromissatgeria només s’esborren en desinstal·lar-la. Es tracta d’un tema sensible, ara que estem tan pendents de la necessitat de garantir el dret de l’usuari a la seva privacitat. I ara que volem poder eliminar aquelles dades que no volem que estiguin o segueixin exposats als ulls de ningú.