Skip to content

Panorama: Nens, pantalles i escriptura

08/07/2016

escrituraA l’estiu és més probable que utilitzem un ordinador públic, per la qual cosa és més que recomanable l’article de Genbeta amb consells per fer-ho de forma segura. “Ja sigui perquè estàs a l’estranger i el teu mòbil no funciona, o no tens cobertura, o simplement necessites realitzar una operació des d’un PC, hi ha ocasions en què has de fer servir un ordinador d’accés públic en un hotel o un establiment comercial. I en aquests casos, igual que passa quan fas servir connexions wifi gratuïtes, cal prendre una sèrie de precaucions si no vols acabar amb un disgust. Presta atenció a aquests consells per fer servir un ordinador públic amb total seguretat”, ens expliquen.

I ara que els nens tenen més temps d’oci, ja que tenen vacances escolars, és bo que reflexionem sobre la necessitat de regular el seu accés a smartphones, tauletes i altres dispositius electrònics. El diari Elpais.com publica un inspirador article sobre la necessitat que els nens recuperin l’escriptura a mà. Els experts són de l’opinió que escriure a mà pot ajudar els nens a prestar atenció al llenguatge escrit. “Més enllà de la connexió emocional que els adults puguem sentir amb la manera en què nosaltres vam aprendre a fer-ho, hi ha un volum cada vegada més gran d’estudis sobre el que un cervell que s’està desenvolupant amb normalitat aprèn mentre forma lletres a la pàgina, tant en lletra de motlle o manuscrita com en cursiva”. Contingut que convida a replantejar-nos l’excessiu ús que, probablement, estiguin fent de pantalles de tota mena els més petits de la llar.

Per als més interessats en les entranyes dels equips informàtics, és una bona idea llegir un article de Silicon.es sobre els processadors Intel Core VPRO per a l’empresa, que “compleixen els seus primers mesos de vida aportant avenços en seguretat, productivitat i rendiment”.

Finalment, us aconsellem llegir una atractiva peça periodística en anglès elaborada per TheAtlantic.com sobre la fortalesa que estan mostrant els flash drives, pen drives o llapis de memòria en uns temps dominats pel núvol i les seves inacabables capacitats d’emmagatzematge. Si algú els havia condemnat a l’oblit o l’extinció, doncs resulta que era ben equivocat.