Skip to content

Panorama: Nadal, nens, pantalles i pantalletes

24/12/2015

menores_tecnologiaEn vigílies del dia de Nadal, és més que benvinguda la reflexió que realitzen des de Xataka.com sobre la sempre controvertida relació entre nens (sobretot els més petits) i tecnologia. “Els nens estan cada vegada més envoltats de pantalles que ofereixen ingents quantitats d’informació i estímuls, així com un grau d’interacció inèdit en la història de la humanitat. Quins efectes estan exercint aquests canvis en la dieta cerebral dels nens?”. Com tot a la vida, es tracta d’imposar el sentit comú. En aquest reportatge es dibuixen molts matisos. Res és blanc o negre quan parlem de menors i de l’ús que fan de la tecnologia. És clar que els ordinadors, altres dispositius i internet, tenen molts aspectes positius, però també cal deixar que el nen interactuï amb el seu entorn físic, familiar i social perquè maduri i creixi intel·lectualment sense restriccions. Per als pares que els agrada la concreció, és bo dir-los que l’Acadèmia Americana de Pediatria recomana un màxim d’una hora d’ús de pantalles interactives al dia en nens de tres a cinc anys. “Necessitem trobar formes d’optimitzar el paper dels mitjans en la nostra societat, aprofitant els seus atributs positius i minimitzant-ne els negatius. Les tauletes porten, a més, molt poc anys entre els nens, així que les investigacions al respecte potser són massa prematures”. El debat és obert.

És època de regals, i potser no hem pres consciència que ja ha arribat l’hora de renovar el nostre equip portàtil o de sobretaula. A Techweek.es han elaborat un article amb “les sis senyals que avisen que necessitem un nou PC”. “El teu ordinador ja no segueix el teu ritme? Et fa vergonya treure’l en públic? Tranquil, no ets l’únic. A Espanya s’estima que hi ha 17 milions de PCs que requereixen una actualització més que urgent o, possiblement, la substitució per un nou model”. Us recomanem la lectura d’aquest útil i divertit reportatge per esbrinar si ja ha arribat l’hora que us feu amb un nou equip.

I una peça més d’informació, en aquest cas per als molts despistats que fan servir una versió obsoleta d’Android. Segons un estudi de G DATA, més del 80% utilitzen una versió sense posar al dia del famós sistema operatiu!

Bones Festes a tots els amants de la informàtica i de la tecnologia!