Skip to content

Panorama: Llibertat a internet

21/03/2014
twitterConcloem la setmana amb una mala notícia per als demòcrates, per als amants de la llibertat d’expressió i per als que creuen en les infinites possibilitats que ofereixen el bon ús d’internet i la tecnologia per al desenvolupament humà. Erdogan compleix la seva amenaça i bloqueja Twitter, titula El País, en al·lusió a la prohibició imposada pel primer ministre turc. “La comissària d’Agenda Digital de la UE, Neelie Kroes, ha qualificat la decisió turca d'”infundada, inútil i covard” mitjançant un missatge al seu compte de Twitter”. Esperem que finalitzi aviat la censura dels internautes turcs.
A mesura que augmenta la penetració d’Internet, la gent vol menys censura, llegíem aquesta setmana, abans de l’anunci del Govern turc, a FayerWayer. “Segons una enquesta realitzada pel Pew Research Center a més de 22.000 persones arreu del món, hi ha una forta correlació entre l’ús d’Internet i el suport a un Internet lliure mitjançant la reducció dels controls governamentals, sigui on sigui que visquis”.
Durant aquests últims dies ens ha cridat l’atenció una anàlisi del “pitjor escenari possible per a Apple”, que podem consultar a The Inquirer. ” Indubtablement, la desaparició de Steve Jobs ha suposat un canvi de rumb en una empresa en la qual no sembla que els vagi del tot malament sota el comandament de Tim Cook però, podrien empitjorar les coses? ” , Es pregunten. També ens han semblat més que interessants els plans de YouTube de llançar una versió per a menors de 10 anys. “L’objectiu seria oferir un lloc on els pares puguin confiar que estarà lliure de vídeos i comentaris inadequats. Per exemple, els pares podrien accedir mitjançant una aplicació especial en un dispositiu o televisió que tindria només vídeos per a nens”, llegim a FayerWayer.I, per acabar, un llistat d’aplicacions mòbils que demostra que la tecnologia i internet poden contribuir a grans fins. Es tracta de Les 50 millors apps de salut en espanyol, recopilades per El País .