Skip to content

Panorama: l’auge de les reparacions

04/01/2013

reparacionesLa crisi dóna impuls a les reparacions, titula aquesta setmana Channelpartner. Els consumidors han recuperat el sentit comú, ve a dir l’article d’aquest mitjà online: “En els anys de bonança, els espanyols es van acostumar a consumir com possessos. La gent no esperava a esgotar el cicle de vida del producte que té entre mans, bé fos un cotxe, una nevera, unes sabates o un ordinador […] El món de la tecnologia no s’ha pogut mantenir aliè a aquesta tendència “. A Channelpartner recullen el testimoni de Jordi Delgado, el nostre company de Ticnova, grup propietari de l’ensenya BEEP. Pel taller de portàtils que dirigeix —podem llegir— passen entre 500 i 600 equips al mes: “Són els que, perquè requereixen una intervenció especial a nivell d’electrònica, no poden ser reparats en qualsevol de les botigues BEEP que hi ha a Espanya, que reben un total de 10.000 equips al mes amb algun desperfecte “.

La major despesa dels consumidors en reparacions contribueix a reduir el pressupost total de les famílies en tecnologia. S’imposa la cultura de l’estalvi. En algunes categories de producte, l’enduriment de la competència està contribuint, també, a què els consumidors redueixin la seva despesa. En el mercat de les tauletes tàctils, els preus han anat caient al llarg dels darrers mesos, gràcies a la creixent competència de les marques que operen en el sector. Els d’IDG titulaven La guerra de les tauletes per referir-se a aquesta tendència. “[El 2012] la popular tauleta d’Apple va començar a cedir terreny en favor d’altres ofertes més barates. Continuarà la tendència el 2013? “, es preguntaven en l’esmentat article. Segons IDG, “la guerra es va intensificar amb l’aparició de formats més barats i diversos”. Les tauletes de baix cost mengen terreny. Per descomptat, la competència sempre és bona per als consumidors.

Aquesta setmana també sabíem que Intel treballa perquè el control per veu sigui una funció estàndard en els ultrabooks que vindran amb els seus processadors Shark Bay, coneguts com Haswell, i que es comercialitzaran en l’any que ara arrenca. Per tant, els ultrabooks, que probablement no estiguin tenint tot l’èxit que es mereixen, oferiran un nou argument de venda a tots aquells que ja aprecien la seva potència i la seva lleugeresa. Per saber més sobre aquesta novetat, podeu llegir l’article publicat a The Inquirer, El control per veu serà una funció clau en els futurs ultrabooks.