Skip to content

Panorama: Las Vegas, capital de l’electrònica de consum

09/01/2015
lasvegas_perfilciudadEn aquests moments encara s’està celebrant el saló d’electrònica de consum més important del món, el CES de Las Vegas. Les xerrades inaugurals van anar a càrrec dels consellers delegats de Ford, Samsung, Intel i Mercedes. Una prova que empreses tan veteranes com les de l’automoció són conscients de la creixent importància de l’electrònica i els programaris per al seu futur. ElPais.com dedicava un article a la cita en què destacava els esforços dels fabricants d’automòbils i repassava els mercats dels drones, la impressió 3D i els wearables. A CES haurem conegut, per descomptat, novetats en mobilitat (tauletes, smartphones) i en equips informàtics.

CES és el punt de trobada on acudir per saber tot el que cal saber sobre l’últim, sobre el més nou. Algunes de les novetats que s’han vist aquests dies tenen a veure amb un dels fenòmens de l’any passat: les selfies. Xataka.com es fixa en tota la tecnologia que s’ha creat al voltant d’aquesta pràctica. Encara que hi ha de tot, el producte preferit per fer-se un selfie és el telèfon intel·ligent. I com sembla que tot el que ja ha fet la tecnologia per millorar els selfies no és suficient, en aquest CES 2015 hem conegut més propostes dels fabricants associades a els seus nous terminals, llegim.

Les tauletes van moderar el seu creixement el 2014 i per a aquest any es preveu que segueixin taxes d’augment que res tenen a veure amb les espectaculars xifres de fa uns anys.Segons explica ITespresso, la consultora de mercat Gartner ha anunciat que s’espera un creixement del 8% per al 2015, una taxa d’increment que per a si voldrien moltes categories de producte. En conjunt, les vendes de dispositius electrònics -ordinadors, tablets, mòbils i híbrids- s’estimen en 2.470 milions d’unitats per al 2015, un increment del 3,9% respecte a 2014“. Gartner també s’atura en els sistemes operatius: Android seguirà creixent a un ritme de dos dígits el 2015, amb un augment interanual del 26% que el deixarà en 1.454 milions de dispositius. Amb aquestes xifres a la vista, cal felicitar Android pel seu èxit.