Skip to content

Panorama: Las Vegas, capital de la tecnologia

10/01/2014

ces-2014“Televisors d’ultra alta definició, gegants i amb pantalles corbades, videojocs en streaming amb Playstation Now, més smartwatches, la irrupció definitiva dels dispositius wearables, innovacions en el món de l’automòbil… El CES 2014 deixa, com sol ser habitual, molts anuncis i novetats, algunes ja tangibles i altres encara en desenvolupament”. Així fa balanç La Vanguardia del saló de tecnologia més important del món, que es va celebrar aquesta setmana a Las Vegas (Estats Units).

L’edició d’enguany del CES se celebra en ple regnat de les tauletes, que a curt termini superaran en vendes (per unitats) als ordinadors. El País analitza la renovació i evolució d’aquesta categoria de producte en el seu article Més grans i més barates, així seran les tauletes de 2014. Segons aquest diari, “la indústria de la tauleta s’enfronta a la competència que li fan els smartphones grans en els països asiàtics, principalment, d’aquí la tendència a llançar models per sobre de les deu polzades, com es rumoreja que farà Apple en aquest mateix any”. En el CES, va ser Samsung qui va marcar el pas en l’àmbit de les tauletes, segons El País: “Les seves versions Pro posen l’objectiu en el professional que no renuncia a l’oci, però prefereix un sol aparell. A més de la millor definició de pantalla, han posat el focus en el contingut, no només amb acords amb creadors d’aplicacions i entreteniment variat, sinó també amb una completa renovació de la portada. Segueixen amb Android com a protagonista, però un primer cop d’ull a la portada dinàmica recorda Windows 8, amb els seus quadres mostrant informació actualitzada”.

Si la tauleta està d’enhorabona , no podem dir el mateix de Windows XP, el sistema operatiu de Microsoft més veterà, el suport del qual finalitza el proper 8 d’abril. A Softzone podem llegir el següent: “A Redmond no volen ni sentir a parlar de posposar la fi del manteniment per a Windows XP. Malgrat la pressió d’alguns analistes per estendre el suport, Microsoft ha comunicat que finalitza el 8 d’abril d’aquest mateix any i que no hi ha marxa enrere en la seva decisió. Recomana als usuaris que s’actualitzin més aviat possible.”