Skip to content

Panorama: La programació, a les aules

11/12/2015
programacionEl director executiu d’Apple, Tim Cook, ha alertat sobre la necessitat que la programació sigui tan rellevant en l’educació bàsica com el llenguatge i les matemàtiques. Segons ens expliquen des de FayerWayer, va compartir aquesta inquietud en una xerrada amb nens de tercer grau durant la seva visita a una Apple Store a Manhattan, “com a part de les activitats del taller global Hour of Code, on Apple participa activament com a part de la Computer Science Education Week als Estats Units “. Sens dubte, la programació com a matèria obligatòria despertaria més vocacions i seria un estímul de la innovació.

Com diries en un castellà correcte ‘fer scroll’?, ens pregunta Tlife.guru des del titular d’un enginyós article. En aquesta peça periodística es tracta la dificultat per traslladar al castellà la nova terminologia tecnològica, sorgida sobretot a l’escalfor de la generalització dels dispositius mòbils. “Com es diuen aquests nous gestos? Els anglosaxons ho tenen clar des del principi i es refereixen a cada un d’ells pel seu propi nom: tap, drag, swipe, scroll … I en espanyol? No se n’han trobat termes adequats? Al final hem de resignar-nos a dir “fes scroll” i coses semblants? “. La resposta, a Tlife.guru. Més que interessant.

I concloem recollint un article d’es.engadget.com, en què ens expliquen que Cortana ja està disponible per a iOS i Android … als Estats Units. Esperem que arribi aviat al nostre país. Cortana és l’assistent virtual de Microsoft, inicialment creat per al sistema operatiu mòbil dels de Redmond però que ara ha decidit expandir-se i constituir així una alternativa a Google Now (en Android) i Siri (per iOS).