Skip to content

Panorama: Internet, com l’aigua o l’electricitat

07/06/2013

internet_globalAmb to apocalíptic titulava aquesta setmana iWorld (IDG) en tractar les previsions d’un espectacular augment del consum d’internet durant els propers anys: Preparats per a una explosió del tràfic d’internet?. “Segons el setè Cisco Visual Networking Index, el tràfic IP global experimentarà un espectacular ràtio de creixement anual del 23 per cent entre 2012 i 2017, el que representa que triplicarà el tràfic d’Internet en aquests anys”, podíem llegir en aquesta informació.

I és que internet s’ha convertit en un bé de consum bàsic, o gairebé bàsic. Com l’aigua o l’electricitat. Són moltes les gestions (administratives, bancàries, comercials) que es poden (o només es poden) fer online. I l’ordinador de casa o el telèfon intel·ligent s’estan convertint en les principals finestres per mantenir-nos informats sobre el que passa al nostre voltant. Internet va prenent el relleu a la tele com a principal font d’informació dels ciutadans.

Més enllà d’aquestes reflexions sobre internet i sobre la seva rellevància en la nostra vida quotidiana, convé destacar altres coses. Com per exemple l’arribada dels processadors d’Intel a les tauletes de Samsung. “El fabricant s’introdueix d’aquesta manera en un mercat on els seus xips no acabaven de fer peu”, afirmen a Channelpartner. El primer model anirà incorporat a la tauleta Galaxy Tab 3 de 10 polzades. També tenim notícies sobre un altre gran fabricant de processadors, AMD, que, segons informa The Inquirer, “deixa de banda a Windows i comença a treballar per a Android i Chrome”.

Acabem amb una de les novetats que més expectació ha creat: ja queda molt poc perquè puguem tenir accés a Windows 8.1. A Genbeta destaquen la publicació al bloc oficial de Windows d’un vídeo que mostra el que ens portarà aquesta actualització.