Skip to content

Panorama: Facebook fa 12 anys

05/02/2016
facebook_iconoLa xarxa social Facebook va complir ahir dijous, 4 de febrer, el seu 12 aniversari. Aquest moment va ser ben recreat en la pel·lícula de David Fincher de 2010, La xarxa social. En l’actualitat, es tracta d’un servei amb més d’1,5 milions d’usuaris actius. A Genbeta.com ens proposen 12 curiositats sobre l’empresa fundada per Mark Zuckerberg. No hi falta la nota crítica i el comentari escèptic en un llistat que val la pena llegir. No en va, Facebook és un dels negocis que més han ajudat a conformar internet i el seu ús segons la manera en què l’entenem ara.

També a Genbeta.com, dedicaven aquesta setmana un article a les “autèntiques moles”, és a dir, aquells serveis amb més de 1.000 milions d’usuaris actius. “Com ho han aconseguit?”, es pregunten en aquesta peça periodística. “Doncs depenent de cada companyia hi ha una estratègia o una altra sobre de la taula, però hi ha diversos punts en comú: cobreixen una necessitat que ara pot considerar com a bàsica, i estan disponibles a tot el món excepte en aquells països en què la llei no ho permet “. Genbeta ha un interessant repàs a totes les “moles”.

I no podem deixar de destacar una informació de Xataka.com, que serà d’utilitat a moltes persones: Aprèn com estirar els gigues de la teva tauleta: digues adéu a quedar-te sense espai. Un dels pitjors malsons, al marge de les situacions de crisi que l’efímera durada de la bateria provoca, és l’esgotament de l’espai lliure per guardar dades al nostre smartphone o tauleta. Per això és tan important seguir una actitud d’estalvi d’espai. Article podríem dir que imprescindible.