Skip to content

Panorama: Els ‘selfies’ i la lentitud dels cambrers

01/08/2014
RestauranteUn curiós article destacat per FayerWayer ens fa reflexionar sobre les derivades més estrambòtiques de les noves tecnologies i dels nous hàbits socials. L’article, publicat a la web gastronòmica Sabrosia.com, es fa la següent pregunta: “El teu restaurant favorit et sembla més lent avui que fa uns anys?” I ofereix la resposta: “La tecnologia en podria ser la causa”. Aquesta argumentació és ben sintetitzada en el titular: Les selfies fan molt més lents als restaurants. Però, què tenen a veure amb la lentitud del servei els següents factors: l’ego, les ganes de immortalitzar-se en un establiment culinari i les xarxes socials? Per esbrinar-ho, heu de llegir l’esmentat escrit.

Una altra reflexió interessant és la que ens proposen a Xataka sobre “el mite” dels nadius digitals, que busca desmuntar les teories de Mark Prensky, l’estudiós que va donar amb aquesta feliç expressió per definir aquells que han nascut envoltats de gadget i amb accés a internet. L’articulista creu que això de diferenciar entre nadius i immigrants no és gens fàcil, més que res perquè hi ha gent gran més entusiasta amb el telèfon intel·ligent i les xarxes socials que moltes persones joves. És a dir, no podem generalitzar: “La tecnologia no entén d’edats sinó de l’aptitud dels individus i Mark, molt em temo que tot i haver nascut als 80 i treballar en el món digital amb eines de tot tipus, encara hi ha vells rockers que, tot i no haver sortit de la panxa materna amb un ordinador portàtil sota el braç, tenen moltes lliçons que donar-nos, i nosaltres a ells”.
I canviem de tema per recordar la importància de ser previnguts amb la descàrrega d’aplicacions per a qualsevol sistema en general, i per a Android en particular. Aquells que ara tenen vacances i tenen més temps lliure per provar noves Apps, que estiguin alertes, perquè, segons Genbeta, Desenes d’aplicacions d’Android podrien ser vulnerables.