Skip to content

Panorama: De Betamax a l’internet de les coses

13/11/2015

internet_cosasSetmana aquesta la que tanquem amb reminiscències vintage, perquè molts han sabut aquests últims dies que Betamax seguia sent un negoci vigent (no, no … no va desaparèixer els anys 90) per a Sony. I ho ha estat durant els últims 40 anys, però ja ens han dit que el format desapareix, com podem llegir a Theinquirer.es. I saltem del Betamax que va perdre (per a molts injustament) la partida davant del VHS, a l’internet de les coses. A FayerWayer titulen: El 2020 hi haurà 20.000 milions de dispositius connectats a l’internet de les coses. “El factor crucial per a l’adopció de l’Internet de les Coses”, segons un estudi de Gartner, “serà el ritme de creixement de les xarxes de telecomunicacions que li donin suport en els propers anys”.

Aquest internet més quotidià, més integrat en les nostres vides, sembla de ciència ficció. Com també ho sembla el programari que Microsoft ha anunciat amb capacitat per endevinar les emocions de les persones. “Veient fotografies de les expressions, el programari detectarà quina emoció s’està representant en elles entre una llista de 8 emocions d’una escala del 0 al 10”, llegim a Softzone.es.

També hem de destacar un interessant article d’Elpais.com sobre els “exiliats” de les xarxes socials, persones que volen recuperar vida privada (i salut i tranquil·litat) deixant de banda Facebook, Twitter i altres comptes d’interrelació virtual. Espanya compta amb 14 milions d’usuaris de xarxes socials.