Skip to content

Panorama: La cobejada intel·ligència artificial

12/08/2016

tecnologiaLes companyies tecnològiques estan enamorades de la intel·ligència artificial i de les possibilitats que aquesta obre. Per això, s’està produint una interessant febre d’adquisicions. Google i Apple han provat el seu interès per aquesta nova tecnologia amb recents notícies comunicades en events de la marca. Segons Genbeta.com, que analitza en un article les “nou grans compres d’empreses d’intel·ligència artificial”, Google va molt per davant. Això vol dir que no necessita fer compres d’empreses tant com altres, encara que també les porta a terme. I és que la companyia del cercador més usat del món porta treballant en algoritmes des de fa molt de temps.

Però el tema que concentra l’actualitat aquests dies és Rio i els seus Jocs Olímpics. A Xataka.com ens conviden a admirar un time-lapse 10K (10.000 píxels!) Creat amb fotografies de 80 megapíxels. “No tenim una pantalla amb aquesta resolució per veure el vídeo en la seva resolució original, tampoc és una cosa que tinguin en consideració les plataformes de distribució de continguts, que en aquest cas és Vimeo. Però el contingut està editat de manera que ens permet entendre el nivell de detall que s’ha aconseguit registrar”, llegim. Si us agrada conèixer les possibilitats cada vegada més impressionants de la tecnologia audiovisual, i a més sou fans de Rio de Janeiro i de l’esport, no us podeu perdre aquest time-lapse.

I compartim un altre vídeo atractiu. En aquest cas, molt recomanable per als aficionats a dues grans manifestacions creatives: el cinema i el còmic. Des de FayerWayer.com destaquen un vídeo que resumeix 50 anys de pel·lícules basades en còmics. “Fins cent pel·lícules produïdes al mig segle, llista que lidera ‘Batman: The Movie’, protagonitzada per Adam West”, ressalten.