Skip to content

Panorama: Cara i creu de les apps

09/08/2013

appsAndroid és una veta inacabable per als gangsters d’internet, és a dir, tots aquells que propaguen apps malicioses i que es dediquen a enterbolir la xarxa de xarxes. Segons ITespresso, “l’informe de seguretat del segon trimestre de 2013 Security Roundup Report, publicat per Trend Micro, mostra que el nombre d’aplicacions malicioses i d’alt risc per Android ha crescut fins a les 718.000 en el segon trimestre de l’any, amb un important creixement de les apps d’alt risc, xifrat en 509.000, respecte al trimestre anterior “. Es tracta d’una amenaça que ens hem de prendre molt seriosament: “Si el creixement d’aquestes aplicacions malicioses continua a aquest ritme, podrien superar el milió per a finals d’aquest any. A tall de comparació, el malware per a PC va trigar una dècada a arribar a aquesta xifra “, es conclou en aquest article online.

També alerta sobre aquesta plaga Kindsight, filial d’Alcatel-Lucent. Smartphones i, en general, dispositius connectats a xarxes de banda ampla, estan exposats a tot tipus de riscos. “Entre les principals amenaces estan l’espionatge a empreses i particulars, robatoris de dades emmagatzemades, generació d’spam, atacs de denegació de servei i robatoris a través d’operacions bancàries fraudulentes”, expliquen a TechWeek.

Si bé moltes apps són tot un perill, les que enumera GlobalWebIndex són del tot virtuoses. En el seu rànquing apareixen les aplicacions per a smartphones més utilitzades de forma activa. El líder de la taula és Google Maps: al juliol, aquesta app va ser usada pel 54% de la població d’smartphones. En el lloc número 2, Facebook. Per esbrinar el top 10 complet, us recomanem que feu una ullada a l’article que ha dedicat a aquesta classificació l’edició online del diari ABC.