Skip to content

Panorama: Bateries de carboni i nostàlgics dels mòbil ‘tonto’

23/05/2014
movil_antiguo_iconoAmb smartphones i tauletes, som més conscients que mai de la rapidesa amb què es pot arribar a esgotar una bateria i de l’enorme temps que hem d’ esperar a què es recarregui. Xataka destaca un projecte desenvolupat a Japó per produir bateries de carboni, que millorarien l’autonomia i que recarregarien “20 vegades més ràpid que les bateries tradicionals d’Ió Liti 2”.

El futur està a la volta de la cantonada, però alguns són nostàlgics i abracen la tecnologia del passat. ElConfidencial.com indaga en un article sobre les raons dels que encara no s’han passat al telèfon intel·ligent. El motiu pel qual els ‘telèfons tontos’ segueixen vius, titulen. “Malgrat que 2013 va ser l’any en què oficialment es van vendre més smartphones que mòbils patata, aquests últims es resisteixen panxa amunt a desaparèixer i, de fet, el seu mercat gaudeix d’una excel·lent salut”, escriuen. També s’analitzen alguns dels desavantatges: “La contrapartida d’aquests terminals, més enllà d’estar en les antípodes d’allò cool i de ser el blanc de tot tipus de bromes, especialment entre els més joves, és el risc a l’aïllament. No estar disponible a WhatsApp pot deixar a un fora de sopars, festes o altres convits, en una societat que ja es mou a ritme de grups d’amics en aquest servei de missatgeria”.

Aquests dies està sent d’actualitat l’ús negatiu de Twitter i altres xarxes socials. S’ha parlat de racisme i d’apologia de la violència, però no podem oblidar-nos dels que fan servir les xarxes per assetjar a altres persones. 20minutos.es es fa ressò d’un portal de Facebook per prevenir i fer front a l’assetjament. “El portal ofereix consells i guies, perquè especialment els més joves, però també pares i educadors, estiguin més informats sobre com afrontar possibles conflictes i desencontres a la xarxa social”.