Skip to content

Panorama: Balanç tecnològic de l’any

02/01/2015

tecnologiaAquests dies els mitjans especialitzats en tecnologia s’han dedicat a fer balanç de l’any que hem deixat enrere. Així que han abundat els rànquings i les llistes. Xataka titulava: Els dotze (més un) smartphones que han marcat l’any 2014. El criteri no és seleccionar els millors. Ho deixen clar: “Però no repassarem els millors terminals de forma separada, sinó que resumirem l’any 2014 amb dotze smartphones que han marcat aquest any per un motiu o un altre. Tant en positiu com en negatiu“. I seguim sense apartar el focus dels mòbils, perquè Celularis ha publicat un interessant article per als més aficionats al jocs: Els 10 millors jocs mòbils 2014. Ha arribat el moment d’enumerar la nostra selecció personal dels millors jocs mòbils 2014. Una llista que hem elaborat en base a la nostra experiència col·lectiva de jocs, recomanacions dels lectors i la presència important de títols que, tot i no oferir la millor proposta de l’any, van donar definitivament molt de què parlar dins de la xarxa amb una popularitat arribant a nivells inimaginables .

La llista de 15 imatges curiosesd’Engadget.com també és interessant per als aficionats a la tecnologia en general, més enllà dels gadgets i dispositius que podem gaudir en la nostra vida quotidiana.

Un altre treball periodístic que es repeteix sempre per aquestes dates és l’esbós de tendències de cara al nou any. LaVanguardia.com ha prestat atenció a la previsible evolució de les xarxes socials el 2015. Segons aquest diari, l’afany de privacitat i anonimat per part dels usuaris, la missatgeria privada o les campanyes electorals 2.0 seran alguns dels temes que marcaran el proper any “. Es veurà una evolució d’aquestes plataformes cap a l’omnixarxasocial”, anticipen.

Fa unes setmanes s’estrenava l’última part del Hobbit. Els aficionats al món fantàstic de Tolkien rebran amb un somriure als llavis la notícia que han creat una espasa de Frodo Baggins que brilla davant senyal WiFi sense contrasenya“, segons ens expliquen a FayerWayer. Una startup nord-americana ha publicat un tutorial perquè un pugui fabricar la seva pròpia espasa, però que en comptes de brillar prop d’un orc, ho fa quan detecta xarxes WiFi no protegides.