Skip to content

Panorama: Aventatges dels ordinadors tot-en-un

22/04/2016
all_in_oneL’ordinador tot en un ha guanyat presència a les llars. El concepte de l’All in One (en anglès) ha estat analitzat per la consultora Gartner. Entre les seves conclusions, destaca que aquests equips són pioners en l’adopció d’innovacions, cosa que els converteix en molt atractius. Però el gran argument de venda es troba en el mateix nom d’aquests ordinadors: “tot en un”. “Els All in One inclou tota la CPU dins de la pantalla, el que suposa un considerable estalvi d’espai que, a més, ens permet la possibilitat de tenir un sistema informàtic més elegant i bonic”, expliquen a Xataka.com, que es fa ressò d’aquest estudi. Recorden que, en moltes ocasions, “els All in One s’han convertit en un substitut natural d’una segona televisió de les llars”. I és que estem parlant de monitors generosos, d’entre 23 i 27 polzades. “El repte”, ens diuen, “és que ofereixin la major flexibilitat i versatilitat possible en una sola màquina, de manera que l’usuari no hagi de necessitar res més per poder gaudir tant de les seves estones d’oci com de les seves opcions de productivitat en utilitzar aquests All in One “.

Aquesta setmana s’ha presentat l’Estudi Anual de Xarxes Socials 2016, que sosté que el servei de missatgeria instantània WhatsApp és la xarxa social en la qual més temps inverteixen els espanyols, amb una mitjana de 5 hores i 15 minuts a la setmana, segons llegim a Elpais.com. Sens dubte, WhatsApp és un magnífic invent (amb els seus inconvenients, és clar), que no deixa de millorar. A Tlife.guru ens expliquen en un interessant article “les utilitats més recents” i “el que està per venir” a WhatsApp. Contingut imprescindible per als més addictes a aquesta aplicació. Sabies que des de febrer es poden crear grups de… fins a 256 persones? Sabies que des de finals de març ja podem utilitzar la negreta i la cursiva? I que cada vegada podem compartir més formats de document: PDF, Word …?

Per als que vulguin aprendre més de tecnologia, és més que recomanable l’article d’Elpais.com sobre la naturalesa dels arxius de MP3, signat pel catedràtic de la Universidad Complutense de Madrid de l’àrea de Llenguatges i Sistemes Informàtics, Ricardo Peña Marí. “Tots hem descarregat alguna vegada fitxers de música en format MP3 i els hem passat al nostre reproductor o telèfon mòbil, o els hem escoltat en streaming des de la pàgina web. Però, sabem realment què conté un d’aquests fitxers?”.