Skip to content

Panorama: Apps en les quals confiar

27/03/2015
apps_imagen“La teva app ha de ser ràpida, secilla i que desperti confiança”. Aquesta va ser una de les conclusions de la conferència anual de desenvolupadors de Facebook, l’anomenat F8. Amb aquesta cita textual titulava Elpais.com, que destacava així les paraules de Mike Krieger, cofundador d’Instagram, companyia adquirida, com WhatsApp, per Facebook. “Mark Zuckerberg ho va deixar clar en la sessió d’obertura: Facebook ja no és només una xarxa social, és un univers d’aplicacions. La majoria de les seves creacions estan entre les més descarregades a tot el món”. Elpais.com recorda les compres de WhatsApp i Instagram. “En tots dos casos es donaven algunes coincidències: van néixer com aplicacions mòbils, estan a punt de complir cinc anys, tenen una finalitat molt clara i una pronunciada corba de creixement”.

A Theinquirer.es ressalten les “7 novetats” que Facebook va presentar en aquest esdeveniment. La novetat que destaquen per sobre de totes és Phone, l’aplicació de trucades gratuïtes entre contactes de la xarxa social. “De moment Phone, vàlida únicament per a Android, és només una prova que està realitzant Facebook, quedant encara per confirmar molts dels seus aspectes, per exemple, si tindrà a veure amb les trucades GSM, o amb algun tipus de nova funció de la pròpia xarxa social (VoIP) que ens permetria parlar directament amb tots els amics que estiguin connectats en aquest moment “.

I ens aturem en un advertiment d’Steve Wozniak, el cofundador d’Apple. El seu escepticisme amb el futur de la intel·ligència artificial ha estat notícia aquests últims dies. A FayerWayer.com es van fer ressò de la seva preocupació per les amenaces que planteja la intel·ligència artificial. Ha subratllat que aquests avenços són molt importants per a la raça humana pel seu aspecte científic, però que això mateix podria significar el nostre descens com a espècie superior.