Skip to content

Oriol Madrenas, StarTech.com: “Ara és el moment de l’USB-C, però cal respectar les connexions de toda la vida”

04/02/2017

Oriol MadrenasStarTech.com és una marca canadenca de productes de connectivitat que s’enorgulleix d’oferir qualsevol producte necessari per connectar i enllaçar; en definitiva, qualsevol producte necessari per donar solucions tecnològiques de connectivitat. El seu eslògan és Hard-to-find made easy; és a dir, una mena de Tindràs èxit en les teves recerques [de productes de connectivitat] més difícils.

En aquesta entrevista conversem amb el seu responsable a Espanya, Oriol Madrenas, que va començar amb 18 anys al magatzem a London (Ontario), a la seu central al Canadà, i que de seguida va anar pujant graons en la jerarquia de la companyia. Nascut al país nord-americà de pares espanyols, amb doble nacionalitat espanyola i canadenca, va ser la persona triada per a la implantació a Espanya el 2011. El producte d’StarTech.com és a prova de crisi, de manera que des del seu debut al nostre país no han deixat de créixer a taxes de dos dígits.

A les botigues BEEP podreu trobar els productes de la marca. Estarem encantats d’assessorar-vos-hi.

Com neix StarTech.com?

És una empresa originària de Canadà, amb la seu central a London, a la província d’Ontario. Som molt a prop de la regió de Kitchener-Waterloo, també a Ontario, que es caracteritza per una economia amb vocació per la tecnologia. Kitchener-Waterloo va ser bressol, per exemple, de Blackberry. StarTech.com és una empresa familiar [fundada per Paul Seed i Ken Kalopsis el 1985] que ha experimentat un gran creixement i expansió internacional durant els últims anys.

Quan vau arribar al mercat espanyol?

Al juny de 2011. La primera implantació internacional va ser als EUA i, a partir d’aquí, vam anar entrant en nous mercats. A Espanya vam arribar abans que a Alemanya o França. En els nostres inicis en aquest país, ens va ajudar el fet que els nostres productes són a prova de crisi. Precisament, ajudem a aprofitar les infraestructures i equips que ja tens. Si actualitzes un element, has de canviar la connectivitat.

Startech

Des de la fundació de la companyia el 1985, fins ara, el món de la connectivitat ha evolucionat de forma espectacular. StarTech.com ha contribuït a aquesta evolució, i ha estat un testimoni privilegiat de les noves necessitats de connectivitat que han anat sorgint. Com viu la marca aquest procés de canvi permanent?

L’evolució és constant. Però tan important és adaptar-se a les noves necessitats, com tenir molt present la legacy connectivity, és a dir, la connectivitat de tota la vida. StarTech.com va ser pionera en la tecnologia USB-C, però també comprèn que les connexions d’USB no moriran. Hi ha escàners i màquines industrials dels anys 80 i 90, amb connexions en sèrie i en paral·lel, que encara s’utilitzen. Són equips que suposen grans inversions, i que no es deixen d’utilitzar d’un dia per a l’altre. StarTech.com ofereix la solució òptima per aprofitar allò bo dels equips més antics.

Quants productes de connectivitat ofereixen?

StarTech.com treballa més de 200 connexions o tecnologies, i compta amb unes 3.000 referències. Si en el nostre catàleg no es troba la solució, llavors el més probable és que tècnicament sigui impossible.

Quan parlem de connectivitat, a la gent li ve al cap cables i adaptadors …

Així és, però tenim una visió més àmplia. També fabriquem dockings, KVMs [un dispositiu que permet controlar múltiples ordinadors des d’un únic ratolí, teclat i monitor], suports de monitor, targetes controladores per a discos durs, o per afegir ports USB a un PC. I, és clar, també cables. Des del més senzill, fins a un extensor de senyal HDMI de 800 metres.

Un gran motor de canvi està sent la tecnologia USB-C. En què consisteix aquest estàndard?

Es tracta d’un estàndard sorgit fa uns dos anys, que ha estat adoptat per les marques líders del sector. Tots s’hi estan alineant. No només els fabricants de portàtils i PC, sinó també marques de mòbils i de perifèrics. Grans fabricants, com HP, estan recorrent a l’USB-C per a la seva gamma mitjana. Apple, en el seu portàtil de gamma professional, només ha disposat connexions USB-C.

Donar aquest pas, renunciar a l’USB i apostar al 100% per l’USB-C, requereix determinació de les marques i una gran convicció en els avantatges de la nova tecnologia. Són decisions difícils?

Són decisions que permeten millorar les prestacions de la tecnologia. Recordem, per exemple, quan Apple va ser pionera en prescindir de la safata de DVD. Hi va haver qui es va posar les mans al cap, però aquella decisió va demostrar ser un encert. Ara, amb els ordinadors que només estiguin equipats amb connexions USB-C, doncscaldrà un convertidor-adaptador per connectar l’equip amb un disc dur USB.

Quins avantatges ofereixen les connexions USB-C en relació a l’USB?

Els tres avantatges principals són més velocitat, més potència de càrrega i major qualitat d’imatge. Es multiplica per dos la velocitat de l’USB 3.0, que és de 5 gigabits per segon. Al seu torn, l’estàndard 3.0 multiplicava per 10 la velocitat de 500 megabits per segon de l’USB 2.0. Així mateix, un equip amb connexió USB-C es pot carregar directament amb un cable USB-C des d’una presa elèctrica. A més, ens permet enviar imatge i so d’alta qualitat, arribant a resolucions 4K, quatre vegades el 1080p. Amb una docking USB-C, et pots assegurar totes les necessitats de connectivitat i alimentació que necessites.

Amb una gamma tan àmplia de productes, el perfil de clients ha de ser molt ampli, ¿no és així?

Així és. Encara que el nostre focus principal sigui el món B2B [d’empresa a empresa], vam treballar una varietat de producte que fàcilment s’adapta tant a entorns professionals, com a les necessitats del món B2C [venda al consumidor particular]. Aquest és precisament l’avantatge que oferim al sector: un lloc on es pot trobar qualsevol solució de connectivitat de manera fàcil i eficaç, per cobrir totes les necessitats. En això seguim treballant a StarTech.com: assegurar que des d’un cable per carregar el teu mòbil, fins a una solució IP per a monitoratge industrial, trobis la resposta per fer possible les teves solucions tecnològiques.