Skip to content

El nostre expert: PLC perquè internet arribi a cada racó

04/07/2017
PLC
PLCGaudim l’era de la mobilitat i de la connectivitat. Internet en qualsevol lloc i en qualsevol moment. El telèfon intel·ligent i la tauleta, els dispositius amb més mobilitat, han assolit una hegemonia que, anys enrere, haguéssim cregut improbable. I molts equips electrònics d’oci tradicionals, com la televisió, són sempre connectats a internet. La xarxa és bàsica per a l’accés a continguts i a noves prestacions.

Per aquests motius ha passat a ser tan important accedir a internet des de qualsevol punt de la nostra llar. Els usuaris configuren el seu router wifi per fer-ho possible. Però, fins i tot en els pisos més petits, de vegades el senyal no arriba amb prou força i nitidesa a tots els racons.

Per posar un exemple, pensem en aquells pisos antics que tenen la connexió telefònica al rebedor. Les parets i els mobles no ajuden, és clar, a una bona distribució del senyal.

Doncs bé, per solucionar aquestes deficiències, els consumidors tenim a la nostra disposició la tecnologia PLC (Power Line Communications). Aquesta tecnologia aprofita la xarxa elèctrica de la llar per fer circular dades. És a dir, perquè arribi internet allà on hi hagi un endoll, una presa de corrent.

Una opció senzilla és fer-se amb un equip PLC que connecti el nostre router amb la presa de corrent que desitgem. La cosa funcionaria així: a través d’un cable de xarxa, el router es connecta a la presa de corrent més propera.
El següent pas seria connectar l’altre adaptador PLC a una altra presa de corrent en el lloc de la casa a on vulguem connectar algun ordinador o equip que vagi amb cable.
Però podria ser que la necessitat que tinguéssim fos la de tenir cobertura wifi en una part de la casa a on no arriba bé el senyal. Avui qui més qui menys és assidu (o addicte) a les xarxes socials o a la lectura de premsa online amb dispositius mòbils.

Per això, que una part de la casa no tingui un senyal de qualitat és tot un inconvenient. Amb els repetidors de connexió internet, vam aconseguir expandir el senyal més lluny. El repetidor ho hem endollar allà on hi hagi un senyal correcta de wifi.

A les cases unifamiliars de més d’una planta, és una proposta més que interessant. I és que permet portar l’internet wifi allà on seria impossible d’una altra manera. En aquestes llars, el senyal arriba justeta a la segona planta. I, a la tercera planta, potser no té ni presència.

Com sempre passa amb el senyal wifi, cal tenir en compte parets, i també cuines. Els electrodomèstics poden generar greus alteracions en la distribució del senyal sense fils. Un microones pot afectar, i les neveres en mal estat (bobina defectuosa) poden ser un autèntic malson a l’efecte d’eficàcia del senyal wifi.

Moltes vegades, la solució idònia comprèn tant el PLC com un repetidor wifi. Hi ha dispositius PLC que són híbrids, que tenen també la funció de repetidor wifi. El millor és que, en funció de la distribució de la vostra llar i de les vostres necessitats, us aconselli la vostra botiga BEEP.

De moment, esperem que aquest article us hagi resultat útil. Així que, ja sabeu: si voleu tenir un millor accés a internet a casa vostra, hi ha disponibles moltes solucions senzilles i econòmicament assequibles.

Albert Loran
Product manager a Ticnova

Trobaràs productes per millorar la cobertura d’internet a la botiga online de BEEP:

http://www.beep.es/Catalogo/