Skip to content

El nostre expert: Ja tens reproductor MP3 per posar-li banda sonora a l’estiu?

06/05/2017
reproductor MP3

reproductor MP3Amb l’estrena del segle XXI, van arribar a les nostres vides els reproductors MP3. Es tractava d’una categoria que s’anava a consagrar de forma definitiva amb el llançament el 2001 de l’iPod d’Apple.


No obstant això, amb l’arribada dels smartphones, els reproductors de butxaca de música i de vídeo digital van perdre protagonisme. I és que, qui desitjava portar dos dispositius, quan amb un ja n’hi havia prou?

El raonament era impecable. Ara bé, en els últims temps els reproductors de MP3 (arxius de música) i de MP4 (arxius de música i multimèdia) han tornat a atreure l’interès de molts consumidors.

Són diversos els motius que expliquen aquesta tendència. I la majoria d’aquests arguments tenen a veure amb la percepció d’aquests reproductors com uns dispositius útils i extremadament pràctics.

És cert. No ho negarem. Molts usuaris prefereixen portar a sobre només un dispositiu. I és que tots sabem que el telèfon intel·ligent pot complir també la funció de reproductor de música.

Ara bé, molts usuaris consideren que és molt més còmode portar a sobre dos dispositius. D’una banda, el telèfon intel·ligent per trucar, enviar missatges de text, gestionar el correu electrònic, navegar, fer servir Apps, etcètera. I, d’altra banda, el reproductor de MP3 o MP4, per reproduir música i vídeo.

Reproductors portàtils per sortir a fer esport
El raonament és que hi ha contextos en què el reproductor és l’aparell ideal. Per exemple, gairebé tots coincidirem que és desaconsellable sortir a córrer amb una phablet (dispositiu a mig camí del telèfon intel·ligent i la tauleta) a la mà. O que no és bona idea fer exercici al gimnàs amb un smartphone d’última generació a la butxaca. El risc de dany o trencament ens hauria dissuadir d’aquesta forma de fer.

Quan realitzem activitat física, el que apreciem és escoltar música amb un dispositiu portàtil resistent (alguns són submergibles en l’aigua). A més, preferirem un dispositiu de mida petita i lleuger. I aquests són uns atributs que trobem en els players o reproductors d’MP3 i MP4.

Però no només són qualitats apreciades en fer exercici. I és que, si no som d’aquells que tenim el telèfon intel·ligent a la mà en tot moment, ens pot resultar més satisfactori escoltar música amb un dispositiu d’MP3, que té dimensions més reduïdes i que pesa menys.

MP3 per donar un descans a l’smartphone
Però l’argument potser més poderós és que portar amb nosaltres un reproductor de MP3 o MP4 ens permetrà gaudir més i millor del nostre smartphone.

D’aquesta manera, si deixem d’escoltar música amb el nostre telèfon intel·ligent, recuperarem capacitat d’emmagatzematge: aquell espai que abans ocupaven les cançons o els vídeos. A més, guanyarem una autonomia de la bateria més gran. Recordem que, avui dia, la vida de la bateria d’un smartphone tot just dura unes hores. Per descomptat, si fem servir el mòbil com a reproductor digital, la durada serà encara menor.

Amb els reproductors digitals especialitzats, tot l’espai d’emmagatzematge el dedicarem a música i gaudirem d’una dilatada vida de la bateria. Podrem reproduir cançons durant un període que oscil·la entre les 40 i les 120 hores.

Una millor experiència i qualitat d’ús
Així mateix, amb els reproductors d’MP3 i MP4 també gaudirem d’una experiència d’ús sense interrupcions. Si escoltem música amb el telèfon intel·ligent, el més segur és que ens despistem amb molts altres estímuls. Un mòbil equival a trucades (que probablement haguem d’atendre igualment), notificacions de tot tipus, missatges de WhatsApp …

Un altre argument a favor dels reproductors MP3 i MP4 té a veure amb la qualitat del so. En general, sol ser més gran que la que obtenim amb un smartphone. I una altra raó de pes a subratllar, és que aquests dispositius són disponibles a preus molt assequibles.

Es tracta de dispositius amb preus molt competitius, el que empeny a cada vegada més consumidors a deixar d’escoltar música amb el telèfon intel·ligent, per fer-ho amb un reproductor especialitzat.

Ja tens reproductor de MP3 o MP4 per a aquest estiu? Si no és així, aconsegueix el teu dispositiu a la botiga BEEP o a la botiga online de BEEP.

Trobaràs reproductors a la botiga online de BEEP:
http://www.beep.es/catalogo/reproductores-de-mp3__0-13-2-5