Skip to content

Nens: Com limitar l’accés a jocs i aplicacions a Windows 10

30/07/2020

Els grups familiars de Microsoft poden ajudar-te a controlar la forma i el temps en què els teus fills utilitzen l’ordinador o qualsevol equip o dispositiu amb Windows 10.

Aquests grups et permeten bloquejar les Apps i jocs que vulguis. Ho pots fer per perfils individuals, en qualsevol dels teus equips que portin el sistema operatiu Windows 10.

D’aquesta manera, pots impedir l’accés a aplicacions que no consideris adequades per als petits de la casa.

Així mateix, pots fixar límits de temps per a l’ús d’una aplicació determinada. D’aquesta manera, t’assegures que el petit pugui utilitzar una App, però que ho faci amb mesura.

Què és un grup familiar de Microsoft?

Un grup familiar ajuda a les famílies a mantenir-se connectades i a protegir els seus fills en dispositius amb Windows 10, Xbox One (amb Microsoft Launcher) i Android (amb Microsoft Launcher).

Es tracta d’una funcionalitat gratuïta, de la qual et pots aprofitar si tens un compte de Microsoft

Amb la configuració de family.microsoft.com, pots obtenir informes sobre l’activitat d’un menor, establir límits de temps davant de la pantalla, comprovar la ubicació de l’infant, i limitar els llocs web i els jocs als quals pot accedir. A més, també pots requerir aprovació perquè es faci compres a Microsoft Store.

Crea el grup familiar

Per accedir al control dels equips amb Windows de la teva llar, has de crear un grup familiar de Microsoft. Això ho pots fer a partir del teu compte gratuït de Microsoft.

 1. Inicia sessió amb el teu compte de Microsoft
 2. Vés a family.microsoft.com
 3. Selecciona Crear un grup familiar i segueix les indicacions

Crea un compte gratuït Microsoft per al teu fill

El següent pas és crear un compte gratuït Microsoft per al teu fill.

Un cop has creat el compte infantil, has d’obrir l’equip amb Windows 10 del teu fill, sobre el qual vols establir les restriccions.

A l’ordinador o dispositiu que utilitza el nen, has de registrar el compte infantil que ja tens creat. Així vincularàs aquest equip amb el compte de l’infant.

A continuació, surts del compte del menor, i hi entres amb el teu.

Llavors, el que has de fer és obrir el menú d’Inici i seleccionar la icona de Configuració (la roda dentada).

Com fixar límits

 1. Selecciona “Comptes” per accedir a menú des del qual pots controlar diversos paràmetres de configuració per a tota la família.
 2. Al menú corresponent a “Comptes”, selecciona “Família i altres usuaris” a la part esquerra de la pantalla. Llavors, tria el compte infantil que vols regular en l’equip de l’infant, i selecciona “Permetre”.
 3. Vés a la pàgina principal de el Grup Familiar de Microsoft. Localitza el compte del teu fill i selecciona “Límits d’aplicacions i jocs”. Els límits d’aplicacions i jocs no són disponibles en aquest moment per als comptes per a adults.
 4. Si l’opció d’alternança “Límits de temps” és desactivada, activa-la.
 5. Cerca l’aplicació o joc per al qual vols establir límits. Si mai has marcat límits, apareixerà amb quina freqüència fan servir l’aplicació o joc de mitjana.
 6. Finalment, estableix el temps que el teu fill pot passar en una aplicació o joc cada dia, i quan pot usar-los. A més, també pots bloquejar l’aplicació perquè el nen no hi pugui accedir de cap manera.

Quines aplicacions són compatibles?

 • En Windows 10, qualsevol aplicació o joc que estigui instal·lat.
 • En Xbox One, totes les aplicacions de Microsoft Store. A més, tots els jocs descarregats de discos o de Microsoft Store.
 • En Android, qualsevol aplicació o joc que estigui instal·lat.