Skip to content

Gran impacte en els mitjans de comunicació de l’exposició ‘FACES’

04/02/2019
es-baluard-faces-beep

El passat dijous 31 de gener es va obrir al públic exposició FACES. Un diàleg entre la Col·lecció Es Baluard i la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic. L’exhibició tindrà les portes obertes fins al proper 29 de setembre, al museu Es Baluard, de Palma, a Mallorca.

Interès dels mitjans per una proposta única

La posada en marxa d’aquesta exhibició ha tingut un immens ressò dels mitjans de comunicació generalistes i especialitzats en l’art.

L’exposició FACES ha atret l’interès dels mitjans pel caràcter pioner de la seva proposta. Per primera vegada a Espanya, es posa al mateix nivell obres d’art tecnològic i altres obres contemporànies, però de disciplines tradicionals. En resum, el visitant pot gaudir de clàssics com Miró, Modigliani i Barceló, tot dialogant amb els principals creadors d’art electrònic, un gènere artístic en auge.

FACES-BEEP

Estan parlant de ‘FACES’ …

Fins al moment, han dedicat atenció a la pionera proposta que planteja FACES els següents mitjans de comunicació:

Faces. Hoy es arte. 01.02.19
Faces. Mallorca Magazin. 30.01.19
Faces. 20 minutos.30.01.2019
Faces. Última hora. 29.01.19
Faces. Europa Press. 2018.12.14
Faces. Ara Balears.29.01.2019
Faces. La Vanguardia.29.01.2019
Faces. Diario de Mallorca.29.01.2019
Faces. RTVE Informatiu Balear.29.01.2019
Faces. IB3 TV.29.01.2019
Faces. Arte al Día
Faces. Yorokobu
Faces. Mas de arte

Entrevista als comissaris de l’exposició ‘FACES’

Els comissaris de l’exhibició, Roberta Bosco i Stefano Caldana, han explicat en una entrevista al Blog de BEEP els detalls sobre la concepció i sobre la posada en marxa d’aquesta exposició. “Joan Miró i Pablo Picasso haurien cregut en l’art electrònic”, afirmen en aquesta extensa entrevista.

Col·lecció BEEP, un referent de l’art tecnològic

La Col·lecció BEEP d’Art Electrònic és avui un fons de referència a Europa en l’espai creatiu de l’art electrònic. El seu catàleg inclou prop de mig centenar d’obres.

Moltes de les peces del fons de BEEP provenen de la fidel col·laboració amb la Feria Internacional de Arte Contemporáneo, ARCO, que se celebra cada any a IFEMA, a Madrid. Aquest any 2019 s’arriba a l’edició número 14 del Premio ARCO BEEP de Arte Electrónico.

Entre novembre de 2017 i març de 2018, va ser oberta al públic a Reus l’exposició Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic. Aquella exhibició reunia per primera vegada en un mateix espai tota la col·lecció BEEP d’Art Electrònic, després de 14 anys des dels seus inicis.

D’altra banda, el passat mes de setembre, la Col·lecció BEEP va ser una de les protagonistes de l’última edició del festival Ars Electronica, que es va celebrar a la ciutat austríaca de Linz.

es-baluard-FACES-BEEP
La directora d’Es Baluard, Nekane Aramburu; la comissària, Roberta Bosco; el director de la Col·lecció BEEP, Vicente Matallana; el comissari Stefano Caldana i la directora general de cultura del Govern de les Illes Balears, Joana Català.