Skip to content

Consells per protegir el teu smartphone de la calor

24/05/2019
consells-smartphone-calor-beep
L’estiu és a tocar. Són mesos en què es tendeix a donar un gran ús al mòbil, ja sigui per quedar amb gent, per publicar fotos a Instagram o per jugar.

El mòbil, inseparable a l’estiu

En el període estival, passes més temps amb família i amics. Així que fas molts plans d’oci. I, per això, per quedar amb altres persones, perquè tot surti bé, tires molt del teu smartphone. En els dies de vacances i en els moments d’oci de l’estiu, els grups de WhatsApps treuen fum.

En els mesos de més calor també realitzes més activitats a l’aire lliure. D’altra banda, és probable que facis algun viatge. En tots aquests moments, vols tenir el mòbil a mà per fer una foto d’aquell instant màgic o per gravar tot allò que et crida l’atenció.

Ara bé, a l’estiu la temperatura pot pujar a nivells de vertigen, de manera que el telèfon mòbil del que tant depens es troba en risc.

Calor ‘letal’

Les temperatures extremes poden causar un greu perjudici en els components interns d’un smartphone. Quan un telèfon s’escalfa en excés, les dades del dispositiu es poden perdre o corrompre (danyar). A més, l’exposició repetida a la calor pot fer que el teu telèfon intel·ligent passi a anar més lent de forma permanent. Així mateix, les temperatures molt altes poden provocar vessaments a la bateria, que poden ser perillosos.

T’oferim alguns consells perquè durant l’estació estival puguis gaudir del teu mòbil, sense que aquest s’escalfi massa.

consells-mòbil-calor-beep

Treu el mòbil de la butxaca

Al teu smartphone li convé l’aire lliure. En un dia de molta calor, no hauries de portar el mòbil a la butxaca, si vols que es refrigeri una mica. La calor corporal que desprens no ajuda precisament a que el teu telèfon mòbil estigui més fresquet. D’altra banda, també és una bona idea estar a l’ombra el màxim temps possible, per no exposar el dispositiu al sol en excés.

Dóna-li un descans al teu smartphone, o posa’l en ‘mode avió’

No només la temperatura ambient pot sobreescalfar el teu smartphone. Si dediques molt temps a Apps de jocs o estàs molta estona parlant pel mòbil, notaràs que el dispositiu està més calentdel normal. Si a això li sumem la calor d’un insuportable dia d’estiu, el sobreescalfament està garantit. I, a partir d’aquí, comencen els problemes.

Per evitar que el dispositiu se sobreescalfi, el pots posar en mode avió. A més, has de deixar d’utilitzar totes aquelles Apps que siguin molt exigents amb el processador del mòbil. Per exemple, els jocs. L’ús intensiu del processador tendeix a sobreescalfar el telèfon mòbil.

Així mateix, també tens l’opció de donar un respir al mòbil. És a dir, deixa d’usar-lo durant un temps o, simplement, tenir-lo tancat durant una estona.

consells-smartphone-calor-beep

No deixis mai el mòbil al cotxe

En un dia de molta calor, evita oblidar-te el telèfon intel·ligent dins del cotxe, si és que l’has aparcat a l’aire lliure. Amb temperatures altes, un vehicle funciona com un hivernacle.

Per descomptat, el que val per a mòbils, val també per a persones i per a animals domèstics.

Apple desaconsella utilitzar els seus dispositius quan les temperatures estiguin per sota de zero graus centígrads i per sobre de 35 graus centígrads. Segons el fabricant, utilitzar els seus dispositius en “condicions de molta calor” pot escurçar la vida de la bateria de forma permanent.

És important recórrer al sentit comú. Així, de vegades no es tracta de deixar-se o no el mòbil al cotxe. Si en un dia exageradament calorós condueixes un vehicle que no està prou refrigerat, és una molt mala idea utilitzar el mòbil de forma intensiva. No utilitzis el mòbil com GPS, un tipus d’aplicació que exigeix ​​molt d’esforç al processador. I els que van com a acompanyants, haurien d’evitar entretenir-se amb jocs intensius en gràfics, o amb Apps de realitat augmentada.

Compte amb la platja

El cotxe no és un bon lloc per deixar el mòbil. La tovallola de platja, tampoc. No pots deixar l’smartphone damunt d’una tovallola a la platja, totalment exposat a la llum del sol.

A més de la calor, a la platja els dispositius mòbils també perillen per l’aigua i la sorra. L’aigua, especialment la salada, és molt perjudicial. I la sorra i la pols es poden ficar per tots els racons del mòbil, i provocar problemes greus en les entranyes del dispositiu. A més, la sorra pot fer malbé la pantalla.

La crema solar que ens apliquem també pot deteriorar la pantalla tàctil. Així que, abans de passar els dits per la pantalla, assegura’t que no queden restes de fotoprotector

La millor protecció és portar el mòbil en una funda, i deixar-lo guardat en una butxaca d’una motxilla. La motxilla, és clar, posa-la a l’ombra del para-sol de platja.

Carrega el mòbil sense que li doni la llum del sol

El simple procés de càrrega del telèfon intel·ligent, augmenta la temperatura del dispositiu. Per això, no has de carregar el mòbil quan estigui exposat a la llum del sol. I és que la calor del sol se sumarà a la temperatura elevada que es genera amb la transferència d’electricitat a la bateria.

Deixa que el teu smartphone ‘respiri’

Per la mateixa raó exposada en el punt anterior, no has de carregar el mòbil quan el dispositiu està exposat o a prop d’una font externa de calor. Així, per exemple, no tinguis l’smartphone sota una manta o sota un coixí en ple procés de càrrega. El mòbil ha de poder respirar. La calor s’ha de poder dissipar de forma eficient.

D’aquesta manera, has de carregar el teu mòbil a l’ombra, preferiblement en una superfície dura i fresca.

També s’aconsella no carregar molts dispositius junts, perquè entre ells es poden transmetre calor. Una altra recomanació és carregar de nit, quan el mòbil no té activitat. A més, també pots mirar de recórrer a un cable llarg, per mantenir a certa distància el carregador (font de calor) del mòbil.

No facis experiments: No fiquis el mòbil a la nevera!


Si veus que el teu mòbil és a punt de bulllir, o si la pantalla del mateix equip t’adverteix de sobreescalfament, no vagis corrent a introduir-lo a la nevera. No facis això mirant a veure si així refredes el dispositiu, perquè la cosa no va així.
Els canvis bruscos de temperatura són dolents per al telèfon, per culpa del fenomen de condensació. I, sens dubte, ficar un mòbil sobreescalfat en un frigorífic o en un congelador, representa una caiguda en picat dels graus centígrads.

La millor idea és apagar el mòbil. Un cop tancat, deixa’l una estona en una zona amb una temperatura agradable. L’objectiu és que recuperi una temperatura normal de forma progressiva.