Skip to content

Canvia el teu disc dur mecànic per un SSD a la teva botiga BEEP

18/01/2021

Una manera econòmica i senzilla de millorar de manera significativa el rendiment del teu equip informàtic és actualitzar el disc dur. Així que, és l’hora que reemplacis el disc dur del teu ordinador per un disc dur SSD, molt més veloç i fiable! Amb aquesta substitució, que la teva botiga BEEP pot fer amb les majors garanties, aconseguiràs que el teu portàtil i sobretaula amb alguns anys de carretera a l’esquena, et pugui oferir les prestacions que necessites ara, per exemple, per al teletreball.

Què significa SSD i HDD?

Els discos durs SSD són unitats d’estat sòlid (solid-state drive).

Els HDD (hard disk drive) són els discos durs tradicionals o mecànics.

Una actualització molt pràctica en temps de teletreball i escola a casa

La substitució del disc dur dels equips més veterans de la teva llar és una de les inversions més eficients que pots fer en l’actualitat. Es tracta d’una de les decisions amb més sentit pràctic i econòmic, ara que més membres de la família necessiteu no sols un ordinador personal, sinó un ordinador que estigui a l’altura.

COVID-19: una família de quatre pot estar necessitant quatre ordinadors en la llar

La pandèmia del coronavirus causant de la COVID-19 ha donat més protagonisme a unes actualitzacions de disc dur per les quals molts usuaris ja venien apostant.

Amb l’auge del teletreball i de l’escola a casa, les llars espanyoles han passat a necessitar més ordenadors. I quina forma més assequible d’aconseguir més equips informàtics plenament funcionals que posar al dia aquells que ja no s’utilitzaven, que s’utilitzaven poc o que, per les exigències de rendiment del teletreball, s’han quedat justos?

Durant els mesos de majors restriccions per la pandèmia, es va donar el cas d’unitats familiars de quatre persones —els dos pares i els dos fills en edat escolar— en les quals, d’un dia per a l’altre, es va passar a necessitar quatre ordinadors en condicions.

Molt probablement, en aquestes llars no es comptava amb quatre equips, sinó més aviat amb un, dos o tres. Per a què tenir quatre ordinadors a casa,  un per a cadascun, si tradicionalment els pares treballaven en l’oficina i els nens només usaven l’ordinador per a fer deures de manera puntual? No obstant això, amb les restriccions de moviment forçades per la COVID-19, es va imposar un nou paradigma en els àmbits laboral i escolar. Sempre que fos possible, calia teletreballar i que estudiar des de casa.

Es tracta de dues maneres de fer que, amb matisos, han arribat per a quedar-se. Cada vegada més treballs s’exerciran des de la llar, gràcies a un ordinador i a una connexió a internet. I l’educació segurament tendirà cap a un model híbrid, amb la inclusió d’algunes classes en línia.

Un equip ‘com a nou’, sense necessitat d’invertir en un ordinador d’estrena

L’actualització del disc dur és una forma eficaç i barata de convertir un ordinador lent i, fins a un cert punt, obsolet, en un equip preparat per al teletreball i per a les classes a distància.

En moltes ocasions, no és necessari que inverteixis en l’adquisició d’un nou equip. Revisa el parc informàtic de la teva casa, i avalua, amb l’ajuda de la teva botiga BEEP de confiança si ho veus necessari, quins equips poden posar-se al dia

Posa a punt un ordinador vell per als teus fills en edat escolar o universitària

Nens i joves estan fent cada vegada més activitats lectives, i fins i tot extraescolars, a través d’eines d’aprenentatge en línia. Durant els primers mesos de la pandèmia de la COVID-19, l’educació a distància va ser l’única manera a través de la qual els alumnes van poder seguir les classes.

En El Blog de BEEP ja t’hem explicat com preparar un portàtil vell per als teus fills.

En alguns supòsits, perquè la posada a punt sigui completa, és probable que l’equip necessiti un upgrade d’un disc dur mecànic a un SSD.

Per a un procés d’aprenentatge òptim i per a un bon seguiment d’aquelles classes que es puguin fer en línia, és crucial que l’ordinador es comporti amb agilitat i fiabilitat

L’ordinador de casa és ara la teva eina de treball!

El sobretaula o portàtil que dedicaves a gestionar els correus electrònics personals i a navegar amb finalitats d’oci, ho estàs utilitzant ara per a teletreballar. T’has de preguntar si l’equip que fins ara era per al teu ús personal és adequat per a la teva activitat laboral o professional.

Et costa arrencar l’ordinador?

La gran pregunta és: Et costa arrencar l’ordinador? Quan li dónes al botó d’encesa, et dóna temps a preparar el desdejuni i a donar les primeres bocades abans que es posi en marxa? Si la resposta és afirmativa, és molt probable que necessitis una actualització a un disc dur SSD.

Quan estàs usant aplicatius de l’oficina o programes no especialment exigents (no precisament d’edició de vídeo, per exemple), l’equip et va lent? Si la resposta és que sí, és probable que puguis imprimir major agilitat a l’ordinador amb una actualització de disc dur.

“La principal i més recurrent queixa d’usuaris d’ordenador sobretaula i portàtil és la lentitud en l’arrencada del sistema operatiu i en els processos”, explica Miguel Ángel Hernández, responsable de BEEP Zaragoza c/Pablo Picasso.

Aquesta botiga BEEP, com moltes altres de la cadena BEEP, s’han beneficiat d’un augment en la demanda d’actualitzacions d’equips informàtics des de l’inici de la pandèmia. Una de les actualitzacions estrella ha estat la substitució del disc dur tradicional per un SSD.

SSD, la tecnologia que necessites per a millorar la productivitat

Els ordinadors amb disc dur SSD són els que permeten que avancis en el teu treball amb major velocitat. Arrenquen amb més rapidesa, i són més àgils amb aplicacions i softwares.

Així mateix, els portàtils amb SSD són més resistents i fiables. Un portàtil amb aquesta mena de disc dur no patirà mal pels moviments als quals ho sotmetis quan estàs en l’aeroport o en una cafeteria. Els discos durs mecànics, en canvi, és millor no moure’ls quan l’equip està en marxa.

Els professionals del disseny gràfic, enginyeria i arquitectura van ser els primers a apreciar els avantatges dels SSD, que aporten velocitat i productivitat. Però ara treballadors de tots els sectors estan advertint els beneficis del SSD.

BEEP t’ofereix tots els consells per a la millor experiència de teletreball

En El Blog de BEEP, hem elaborat diversos continguts que ajudaran a aconseguir la millor experiència de teletreball.

21 consells per a treballar des de casa
Teletreball: Els equips i accessoris que necessites
Consells per a treballar des de casa amb seguretat
Com millorar l’ergonomia de la teva oficina a casa
COVID-19: 21 consells per a fer videoconferències des de casa

Popularització dels discos durs SSD

En els últims anys, els fabricants d’informàtica han augmentat la seva confiança en els SSD, que són més ràpids i fiables gràcies a l’ús de xips de memòria flaix que estan interconnectats. En aquests xips és on es desen els arxius de l’usuari de l’ordinador.

A més de més veloços i consistents, els SSD són molt més petits que els HDD, la qual cosa dóna a les marques fabricadores una major flexibilitat a l’hora de dissenyar els equips.

La tecnologia SSD suposa un gran avanç en relació als discos durs tradicionals, en els quals un capçal grava i llegeix les dades

SSD vs HDD

En El Blog de BEEP hem difós els punts a favor i en contra de les tecnologies HDD i SSD.

Així que et recomanem la lectura del següent article:
SSD vs HDD: Què has de saber sobre els dos tipus de discos durs?

20 avantatges de canviar el HDD per un disc dur SSD

Els avantatges de reemplaçar el disc dur mecànic per un SSD són moltes.

Miguel Ángel Hernández, de BEEP Zaragoza c/Pablo Picasso, ens ha ajudat a identificar els principals beneficis de canviar un disc dur HDD per un SSD

1. Major velocitat d’inici del sistema operatiu

“L’inici del sistema operatiu és pràcticament immediat”.

2. Major rapidesa del programari

“La velocitat en l’execució d’aplicacions és d’entre 20 i 30 vegades superior”, afirma Miguel Ángel Hernández. Per aquest motiu, els ordinadors amb SSD són imprescindibles per a totes aquelles persones que creïn música o que editin vídeos pesats amb l’ordinador.

3. Millora de la productivitat

“Optimització del temps i immediatesa en les tasques professionals i domèstiques”.

4. Més rendiment de la bateria

“En equips portàtils, la bateria multiplica el rendiment. La raó és que un disc dur SSD consumeix menys energia”.

5. Menys calor

Els SSD no tenen parts que es mouen, per la qual cosa no generen calor de la manera en què ho fan els HDD. Això redueix el risc que el teu ordinador es sobrecaliente quant estàs usant diversos programes al mateix temps.

Miguel Ángel ho explica així: “Disminueix la temperatura de treball del disc dur, per la qual cosa la refrigeració és més eficient”.

6. Sense sorolls

L’absència de components mecànics fa que l’ordinador sigui molt menys sorollós. Sí, pots escoltar ventiladors, però és molt menys probable que amb els HDD, que s’escalfen més.

“S’eliminen els incòmodes sorolls per la fricció dels plats i agulles del disc dur mecànic substituït”.

7. Més i millor mobilitat

“Pots moure l’equip portàtil encès o suspès en desaparèixer els elements mecànics en el teu nou disc SSD”.

8. Més resistent

El fet que no hi hagi components mòbils facilita que el SSD sigui un disc dur més solvent. Hi ha menys probabilitats que el disc dur falli.

9. Més durada del disc dur

Si bé un petit percentatge de SSD fallen als quatre anys, la taxa de fallades dels HDDs és molt major en períodes més curts de temps. La durada és un atribut important en un disc dur on guardes preciosos i valuosos arxius personals i professionals.

10. Més rapidesa en la instal·lació de programes

“La instal·lació de programes o sistema operatiu en el teu nou disc solgut adquireix una nova dimensió, a l’ésser molt molt més ràpid”, informa Miguel Ángel.

11. Sense vulnerabilitat enfront d’imants

En moltes sèries i pel·lícules, hauràs vist que s’utilitzen imants per a deteriorar i esborrar dades guardades en equips informàtics. En Breaking Bad, els protagonistes van mobilitzar un super-imant per a esborrar proves d’un dispositiu en custòdia policial.

Els discos HDD usen el magnetisme per a escriure dades, així que un imant potent pot revertir, per dir-ho d’alguna manera, aquest procés. Els SDD, en canvi, no són vulnerables enfront d’imants.

12. Segona vida a equips amb més de cinc anys

“Dones una segona vida a equips amb més de 5 anys, o t’avances a una segura avaria en el teu disc dur mecànic amb les molèsties que comporta la possibilitat de perdre la teva informació”.

13. Més capacitat de magatzematge (ordinadors de sobretaula)

“En equips sobretaula, pots deixar instal·lat el disc dur mecànic com a magatzem per a còpies de seguretat i per a l’accés a les teves dades”.

És a dir, arrencaràs i tindràs dades en un disc dur SSD, però podràs complementar aquest SSD amb el HDD que utilitzaves abans en exclusiva. En resum, estàs guanyant capacitat de magatzematge.

14. Un disc dur extern ‘de regal’ (portàtils)

“El disc mecànic retirat del teu portàtil es pot col·locar fàcilment en una carcassa USB 3.0. O bé en la badia del DVD, ja que aquest dispositiu no s’utilitza habitualment, de manera que l’aprofites”.

15. Adequació de l’ordinador per al gaming

“El canvi del disc dur és ideal per a gaming. Alguns jocs ja recomanen que el disc sigui SSD”.

16. Actualització assequible

“El canvi de disc és econòmic. Podem trobar discos SSD per poc més de 20 euros”, diu Miguel Ángel.

17. Un canvi ràpid i segur

“La intervenció de canvi de disc és ràpida i segura. A més, es comprova el correcte funcionament de tots els components de l’ordinador en el procés”.

18. De pas, actualització del sistema operatiu

“En la mateixa operació s’aprofita per a actualitzar el sistema operatiu, o instal·lar l’última versió de Windows, Linux o macOS”.

19. Gairebé el 100% dels equips poden canviar-se a SSD

“La substitució de disc dur és pràcticament realitzable en el 100% d’equips del mercat, tant sobretaula com portàtils”.

20. Satisfacció total

“Sens dubte, la satisfacció dels usuaris és del 100%. De fet, la majoria es penedeixen de no haver-ho realitzat abans”.

També pots aconseguir el teu disc dur SSD a la botiga en línia de BEEP

Si ho desitges, pots aconseguir el teu disc dur SSD a la botiga en línia de BEEP.

Compra el teu disc dur SSD a BEEP