Skip to content

BEEP, productes i solucions per a l’escola

27/04/2018
BEEP-educación

BEEP-educaciónBEEP Informàtica s’ha convertit en un proveïdor de referència en el món de l’educació. En els últims anys, la cadena s’ha consolidat com a proveïdor, tant de hadware com de solucions i serveis per al sector educatiu.

Per a qui treballa BEEP en l’àmbit de l’educació?

La cadena atén conselleries autonòmiques d’educació, a regidories d’educació, així com a escoles, instituts de secundària, universitats i centres educatius de tot tipus. Per descomptat, també assessora i ofereix productes i serveis a les famílies i a totes aquelles persones que vulguin trobar l’equip tecnològic adequat per a les seves necessitats formatives.

Tens una botiga BEEP a prop

Un dels grans valors afegits de BEEP Informàtica en el tracte dels productes i els serveis educatius és la proximitat a escoles i famílies. “No som una central a Madrid o Barcelona. Som al costat de la casa del client”, explica Albert Loran, responsable del mercat educatiu a BEEP.

BEEP compta amb botigues i franquícies per tot Espanya i, ara, també a Andorra. “Aquesta proximitat facilita el finançament del producte a les famílies, un avantatge molt apreciat pels pares”.

 

Portàtil Acer B117 de 11,6 polzades. Es tracta d’un equip rugeritzat, amb 12 hores de bateria i que es pot transportar amb molta facilitat en una motxilla.

Quins equips informàtics i dispositius trobaràs per donar resposta a les teves necessitats educatives?

La companyia comercialitza i instal·la tots aquells equips necessaris per al treball escolar i per a les tasques dels alumnes d’un centre educatiu.

 • Equips de sobretaula: BEEP Informàtica assessora sobre quin equip PC és adequat per a les tasques escolars de l’estudiant. Els ordinadors de sobretaula, que moltes vegades són l’equip informàtic d’ús familiar, s’han d’ajustar a les necessitats dels estudiants de la casa.
 • Portàtils: Quin portàtil és adequat per a la persona que està estudiant? La cadena BEEP assessora a la família i als centres educatius sobre l’ordinador portàtil més convenient. L’educació és cada vegada més mòbil.
 • Tauletes: Tenim la tauleta ideal per a les necessitats educatives de l’alumne i de l’escola.
 • Pissarres digitals: Les pissarres digitals han revolucionat per a millor l’educació a les aules. Les botigues BEEP ajuden al centre educatiu a trobar la pissarra PDI que necessita.

 

“BEEP Informàtica pot equipar les escoles amb tot tipus d’ordinadors i dispositius, amb els sistemes operatius Windows o Chrome US. Els equips Windows que oferim són de marques molt solvents en l’àmbit de l’educació”.

Tant els equips Windows com els Chrome OS són ideals per al sector educatiu. L’elecció d’un sistema operatiu o un altre depèn moltes vegades del departament d’Educació del govern autonòmic en qüestió. Així mateix, es dóna el cas d’alguns instituts en què el Chrome US és el sistema operatiu de referència, però conviu amb Windows, que està instal·lat en els equips de les aules de grau d’administratiu. “Com, si no, poden els alumnes d’aquest grau aprendre a utilitzar el programa Excel?”.

BEEP Manacor (Mallorca), per exemple, ha instal·lat equips Chrome US en un institut i, en el grau de comerç exterior, va subministrar ordinadors amb Windows

 

Quins serveis i solucions ofereix BEEP a les escoles?

Les botigues BEEP s’encarreguen de la instal·lació de servidors, de la creació d’una xarxa d’equips i de la instal·lació de la xarxa de wifi.

Creació d’una xarxa informàtica: “En els últims anys, s’han realitzat algunes infraestructures de cablejat poc acurades i sense un disseny global. Així, en moltes ocasions el cablejat s’ha construït a força de pegats, sense una visió de conjunt. En aquests casos, cal sanejar la xarxa informàtica i, a partir d’aquí, crear una xarxa wifi”, assegura Albert Loran.

Posada en marxa d’una xarxa wifi: El servei de wifi s’ha convertit en un element tan necessari per a les escoles com les pissarres (ara digitals) o els pupitres. I és que els equips dels estudiants —portàtils, tauletes— són tots mòbils i es poden connectar a internet a qualsevol punt amb senyal wifi.

Quines grans marques oferim al sector educatiu?

BEEP no està lligada a cap marca, així que ofereix productes d’un ampli rang de fabricants:

 • Acer
 • Lenovo
 • Innobo
 • Smart
 • BQ
 • Microsoft
 • BenQ
 • Hitachi
 • Brother

La nostra oferta de producte és multimarca i multisistema, el que ens diferencia de manera enorme en el mercat

 

Les botigues de la cadena assessoren, amb una visió global, sobre l’equip més adequat per a l’escola. Sigui de la marca que sigui. I sigui del sistema operatiu que sigui.

BEEP-educació

Com han de ser els portàtils dels estudiants?

Portàtil per al professor: “Els equips per als professors tenen uns requeriments més importants. Els mestres han de crear contingut, així que els seus ordinadors són més potents i disposen de pantalles més grans “.

Portàtil per a l’estudiant: “Els alumnes, en canvi, necessiten portàtils molt lleugers —una pantalla de 11,6 polzades és idónea— i molt robustos. Aquests equips tan resistents són també coneguts com ordinadors rugeritzats, adjectiu que ve de l’anglès rugged (robust). Tinguem en compte que un adolescent tendirà a tractar un ordinador de forma més brusca que els usuaris de més edat, i que el porten amunt i avall a l’interior d’una motxilla”.

Els portàtils que comercialitza BEEP per als centres educatius són els que més s’ajusten a les necessitats lectives. “No són productes de gamma domèstica, que no han estat pensats per a una classe de 30 nois i noies connectats a una wifi compartida. Ben al contrari, són ordinadors especialment dissenyats per al treball escolar. Un bon símil és el següent: tu pots fer repartiment amb un turisme, però és molt millor fer-ho amb una furgoneta”, explica Albert Loran.

Com assessora BEEP als centres educatius?

De vegades, els centres compren els ordinadors de forma directa. I altres vegades, són les famílies les que adquireixen els equips. En aquest últim cas, la botiga BEEP s’ofereix per proveir d’aquests equips a les famílies de l’escola, segons els requisits acordats amb el centre i a preus molt ajustats. “Normalment, se selecciona un o dos equips que compleixen amb els requisits”.

Els pares, per descomptat, són lliures d’adquirir el portàtil allà on vulguin, sempre que l’equip se cenyeixi als requisits definits pel centre.