Skip to content

12 idees d’oci tecnològic a l’aire lliure

27/06/2019
oci-tecnologic-aire-lliure-beep

La tecnologia és cada vegada més present en les nostres vides. Per aquest motiu és molt gran la temptació per quedar-te a casa, enganxat a l’ordinador o a algun gadget. El pla pot ser jugar a videojocs, veure una sèrie en una plataforma de TV online o, simplement, navegar per internet.

A l’hivern, quan la meteorologia pot ser més adversa, la temptació és especialment forta. I, a l’estiu, l’estació que acabem d’estrenar, l’aire condicionat de la nostra llar també ens pot tornar mandrosos i fer que ens tanquem a casa, lligats als nostres dispositius tecnològics. Però, realment són tan poc compatibles la tecnologia i les activitats a l’aire lliure, un oci al qual tant convida el bon temps estiuenc? La resposta és que no. I és que, és clar que podem conciliar tecnologia i activitats outdoor. En aquest article t’expliquem com.

Per descomptat, per gaudir de totes aquestes propostes d’oci, pots aconseguir els equips, dispositius i tecnologia necessaris a la botiga online de BEEP o a la teva botiga BEEP més propera.

Podem conciliar tecnologia i activitats ‘outdoor’. T’expliquem com fer-ho

Geocaching: Anem a buscar tresors virtuals

Havies sentit parlar del Geocaching o Geocerca? És la tradicional recerca del tresor o gimcana, però recolzant-te en dispositius mòbils i en tecnologia GPS. Et proposem l’App anomenada Geocaching. L’única cosa que has de fer és crear un compte gratuït, fer login i caçar el tresor, o cache (terme que ve de la paraula francesa cacher, o amagar). El cache és un objecte que varia en dimensió i en forma.

L’aplicació t’ajudarà a arribar fins el cache que has decidit perseguir. I, un cop l’hagis localitzat, has d’afegir el teu nom a la llista, i marcar-lo com un tresor aconseguit en el teu compte.

casa-rural-beep

Fotografia: A la captura de moments màgics a la llum del sol

Mai com ara havíem tingut tan a mà una càmera fotogràfica de qualitat. I és que la majoria d’smartphones porten incorporada una càmera amb unes prestacions més que suficients. Ja sigui amb el teu mòbil, amb la teva tauleta o amb la teva càmera digital, podràs fer meravelloses fotos durant aquest dia a la muntanya o durant aquesta activitat a l’aire lliure que has programat amb els teus amics.

L’activitat fotogràfica a l’aire lliure ofereix infinites possibilitats. Es tracta d’una proposta d’oci i creativa, a la qual se li pot treure més partit amb Apps que t’ajuden a tractar i editar les imatges com ho faria un professional.

Així que, ara és el moment de fer-te amb una càmera Reflex o de treure del calaix aquella Reflex que tanta il·lusió et va fer comprar fa un temps. I, és clar, és una excel·lent idea aprofitar tot el potencial fotogràfic del teu smartphone.

observacio-astronomica

Observació astronòmica

Les nits d’estiu són un regal per als amants de l’astronomia i de l’observació de les estrelles. Es tracta de les millors dates (amb menys pluges, amb temperatures benignes i amb més temps lliure) per admirar altres planetes i cossos celestes.

Així que, quan surtis a admirar el tapís del cel durant aquests dies, no oblidis portar al teu mòbil o tauleta l’aplicació Sky Map. És una App molt apreciada pels fans de l’astronomia, encara que fa un bon temps que no s’actualitza. En tot cas, és una aplicació molt recomanable.

A més de Sky Map, pots emprar Skyview, fàcil d’usar i amb una interfície bastant acurada. D’altra banda, és una App que es va actualitzant. Per saber més sobre qualsevol astre, només has de tocar sobre ell. D’aquesta manera veuràs seu nom, una breu descripció i la seva òrbita al cel en les pròximes hores.

També pots provar Mapa Estelar (Starchart) que, això sí, pesa uns 300 megues (Sky Map només ocupa 6 megues). A canvi, Mapa Estel·lar incorpora representacions en 3D de fites de l’exploració espacial, com l’allunatge de l’Apol·lo XI.

Una altra opcions per enamorar-se i aprendre de les estrelles són Star Walk 2 Free, Planet Finder, Star Tracker, SkEye, SkySafari i Starlight.

Pokémon Go: L’aventura és allà fora

Va irrompre amb força fa uns anys com la perfecta opció d’oci que conjuminava tecnologia i interacció amb l’entorn físic. Es tractava, per tant, d’un joc tecnològic que et feia abandonar el sofà. Ara ja no és un fenomen mediàtic, però segueix sent un atractiu joc a l’aire lliure. Sí, és probable que ja hagis jugat a Pokémon Go. O bé que hagis vist a grans grups de nens i adolescents, o fins i tot d’adults, caminant per centres comercials o altres espais públics mentre van enganxats al mòbil, pendents dels Pokémon. Els jugadors empren el GPS dels seus smartphones per localitzar, capturar, combatre i entrenar personatges Pokémon.
google-maps

¿Fent turisme? Prepara’t els viatges amb Google Maps

Si estàs de vacances i no pares de descobrir noves ciutats, pobles o paratges … Si, senzillament, planeges un viatge o una excursió d’un dia, no deixis d’utilitzar l’App Google Maps al teu smartphone. Així descobriràs a fons la zona que estàs visitant, de manera que milloraràs la teva experiència. Si fas servir la funció Cercar llocs propers, pots trobar restaurants, botigues, activitats i moltes altres coses de les quals gaudir durant la teva estada. Google Maps és disponible per a Android i per a iPhone.

Càmeres esportives: Filma la teva passió pels espais oberts

Sí, avui tots els mòbils porten càmeres de destacada qualitat. Però amb les càmeres esportives pots filmar sense problema en qualsevol situació. Ja sigui passejant tranquil·lament pel parc, o bé baixant un pendent a velocitat de vertigen amb la teva bicicleta de muntanya. Les càmeres esportives estan dissenyades per a les condicions més dures i precàries. Per exemple, per a les aventures més adrenalíniques a la muntanya. O bé per submergir-te en les profunditats del mar.

T’agraden els ocells?

Si a tu o als teus fills us agraden els ocells, pots recolzar-te en la tecnologia per conèixer millor la fauna que habita el cel de la teva zona. Una App més que interessant és Aves de España. L’aplicació ofereix informació rellevant sobre 563 espècies d’aus que, de manera habitual o ocasional, són presents o han estat identificades al nostre país.

Fes volar un dron

Els drons s’han convertit en un hobby de gran èxit per als amants de la tecnologia i de l’aire lliure. Fer volar un dispositiu és sempre un plaer. I la cosa encara té més gràcia quan pots filmar a vista d’ocell.

És important que vagis amb compte. El sentit comú pot ser molt útil. Però t’has d’assegurar que no estàs incomplint la normativa espanyola sobre ús de drons. Et subratllem les principals normes i recomanacions a tenir en compte. Si vols conèixer la normativa en tota la seva extensió, visita el lloc web de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria:

  • La normativa assenyala que, per fer volar el dron, cal tenir-lo sempre a la vista. A més, no l’has de fer volar a més de 120 metres de terra.
  • Només pots fer volar l’aparell de dia, en condicions meteorològiques adequades: sense boira, sense pluja i sense vent. A més, has de fer-ho en zones adequades per a aquesta activitat.
  • Sempre has de situar-te a un mínim de vuit quilòmetres dels aeroports o aeròdroms.
  • Els menors han de pilotar sota la supervisió d’un adult. És bo remarcar que cada pilot és responsable dels danys que pugui provocar la seva dron.
  • No és obligatori, però sí que és recomanable contractar una assegurança civil a tercers.

Polseres esportives: Posa’t en forma amb l’ajuda de la tecnologia

En els últims anys, les polseres esportives s’han convertit en grans aliats dels amants del running i d’altres modalitats esportives. Però aquests dispositius també poden ser un estímul per a aquelles persones que necessiten motivació per abandonar un estil de vida sedentari. Gràcies a aquestes polseres, prens consciència dels teus avenços i de la teva progressiva aposta per un estil de vida saludable. Et vas adonant que cada vegada fas més activitat física. La tecnologia wearable és tota una benedicció per als amants de la tecnologia i de l’esport.


Vols saber quantes passes has fet durant el dia? Vols tenir constància de les calories que has cremat? Les polseres esportives són una forma divertida de crear una cultura de l’activitat física, per als més grans i també per als més petits

senderisme-apps-beep

Apps per fer senderisme

T’agraden les rutes de senderisme o amb bicicleta? Si és així, és bo que sàpigues que hi ha diverses aplicacions amb les quals et pots descarregar rutes de qualsevol racó del planeta. Rutes que pots seguir a través de GPS, sense necessitat de connexió a internet.

Un bon exemple és Wikiloc, que també disposa de rutes per a altres esports, com alpinisme, esquí i parapent. Part d’aquesta App és de pagament.

Altres aplicacions són Maps 3D Lite i Naviki. Aquesta última és totalment gratuïta i està especialitzada en rutes per a bicicleta.

Si practiqueu esports de muntanya, és recomanable que incorporeu al mòbil l’aplicació per a equips d’emergències i rescat, Alpify.

Ebooks o lectors de llibres electrònics: Per llegir a l’ombra d’un arbre

Es diu que l’omnipresència d’internet i de gadgets tecnològics, ha robat temps per a la lectura. Podria ser. Però el que també és cert és que la tecnologia ha donat un cop mà a aquelles persones més propenses a llegir. Els ebooks o lectors de llibres electrònics permeten que guardis milers de títols i que els portis sempre a sobre. Per llegir a la piscina o a l’ombra d’un arbre.

museus-apps

Museus i enclavaments culturals: Apps per fer turisme cultural

El Ministeri de Cultura i Esport posa al teu abast un gran nombre d’Apps amb què aprofitar millor la visita a museus i llocs d’interès cultural. De fet, aquestes aplicacions són la millor eina “per preparar la visita als museus de la Subdirecció General de Museus Estatals”. Segons el Ministeri, aquestes Apps mostren rutes entre els museus. A més, donen a conèixer aquests equipaments “a través de fullets, guies, plànols, i altres recursos, presentant una variada agenda d’activitats per a tots els públics, i informat de les diferents tarifes, abonaments i targetes”.

Reproductors MP3: Música per passar el dia fora

De propina, la idea número 12 + 1 per esprémer la tecnologia a l’aire lliure. Què et sembla posar-li banda sonora a les teves excursions per la naturalesa o a activitats a l’aire lliure com el running? Els reproductors portàtils de MP3 fa ja molt de temps que et permeten anar amb la música a tot arreu. Però, en els últims anys, els dispositius han guanyat en solvència i prestacions. I, a més, són uns gadgets molt assequibles.

aire-lliure-tecnologia