Skip to content

Panorama: alerta amb el ‘virus de la policia’

03/05/2013

antivirusEl virus de la policia torna a l’atac. Aquesta setmana la Policia Nacional advertia sobre dues noves onades d’aquest tipus de malware. La denominació de virus de la policia ve perquè es tracta d’amenaces en nom del cos nacional de policia. Un dels virus consisteix en una falsa notificació, que simula una citació a través del compte de correu policia@policia.es. “En aquests missatges de phishing s’indica que el destinatari ha de comparèixer per ‘un assumpte d’interès’ i se l’insta a obrir un arxiu adjunt. En fer-ho, aquest document instal·la un keylogger dissenyat per recollir informació financera de la víctima. I és que aquest keylogger detecta la visita a pàgines d’entitats bancàries, capturant les credencials introduïdes en el teclat “, expliquen a SiliconWeek. L’altra amenaça és que “els ciberdelinqüents utilitzen programari maliciós capaç de bloquejar l’ordinador per mostrar a continuació una pantalla amb un suposat text signat per la Policia i la SGAE. En ell s’acusa a l’usuari d’haver realitzat descàrregues il·legals de música o haver accedit a pàgines de pornografia infantil, requerint el pagament d’una multa de 100 euros per restaurar el sistema”. En fi, que hem d’anar molt alerta quan naveguem per internet i, en el cas de la notificació fraudulenta, esborrar l’email en qüestió al moment.

Canviem de terç: hem conegut noves dades que apunten a un enlairament dels ultrabooks de cara a la segona meitat de l’any. Així titula DealerWorld: Les vendes d’unitats memòria cau SSD per ultrabooks creixeran un 360%. “[…] Les caché SSD prevaldran sobre les unitats d’estat sòlid pures causa del seu baix cost”, podem llegir en aquesta informació. Per tant, les cares unitats d’estat sòlid (SSD) deixaran de ser el mitjà d’emmagatzematge més popular per als ultrabooks, uns portàtils molt potents i amb bateries de llarguíssima durada.

I no podem deixar de parlar de les tauletes. No us podeu perdre un molt interessant article d’El País: L’institut a la tauleta. Quina millor manera perquè els més joves aprenguin les matèries de tota la vida i millorin les seves habilitats tecnològiques, que tenir una tauleta al pupitre?