Skip to content

L’obra d’art electrònic ‘Face to Face II’ obté ‘banda sonora’ a Amposta

28/08/2018
beep-facetoface-art-electronic

beep-facetoface-art-electronicEl centre d’art Lo Pati, a Amposta (Tarragona), va inaugurar el passat dissabte 25 d’agost un projecte únic: la sonorització de l’obra d’art electrònic Face to Face II, d’Anthony McCall, i que pertany a la col·lecció BEEP d’Art Electrònic. En l’acte va ser present el fundador d’aquesta col·lecció artística i president de la cadena d’informàtica de proximitat BEEP, Andreu Rodríguez.

La nova instal·lació compta amb la col·laboració de New Art Foundation i de BEEP Electronic Arts Collection. El comissari artístic és Arnau Horta.

La instal·lació, que es podrà visitar fins al 16 de setembre, suposa un nou pas en la divulgació de l’art tecnològic a Espanya. L’esforç més important fins al moment ha estat l’exposició Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic, que va ser oberta al públic al Museu de Reus (Tarragona) entre novembre del 2017 i març del 2018.

L’exhibició va reunir per primera vegada en un mateix espai tota la col·lecció BEEP d’Art Electrònic. Es tracta d’un fons d’art de referència a Europa, que ja suma 15 anys d’història.

Mark Fell, un artista clau en la investigació sonora

L’artista Mark Fell, un creador de referència en la investigació sonora, ha posat banda sonora a l’espectacular instal·lació Face to Face II, d’Anthony McCall.

L’obra consisteix en una vídeo instal·lació formada per dos projeccions de llum en sengles pantalles, que requereix la presència del públic per prendre vida. A través de llum, ombra i fum, l’artista genera un espai efímer. En aquest espai, el visitant té la sensació de travessar parets de llum sòlida, que es transformen amb el contacte del seu cos. Així es creen noves geometries i imprevisibles alteracions de l’espai arquitectònic.

Anthony McCall, l’artista de la ‘llum sòlida’

Anthony McCall és conegut per les seves instal·lacions de llum sòlida, una sèrie que va iniciar el 1973 amb Line Describing a Cone. La importància històrica de la seva obra ha estat reconeguda a nivell mundial. Podem trobar treballs seus a la Tate Modern de Londres, al MOMA de Nova York, al MACBA de Barcelona o al Pompidou de París.

El format de la instal·lació permetrà gaudir del treball original silenciós de la peça de McCall. A més, en horaris alterns, Mark Fell presentarà la seva banda sonora de l’obra.

L’exposició es podrà visitar fins al proper 16 de setembre a El Pati, Centre d’Art – Terres de l’Ebre. El centre d’art es troba al carrer Gran Capità, 38-40 d’Amposta, a la província de Tarragona. Els horaris de visita són, de dijous a dissabte, de cinc a vuit de la tarda i, els diumenges, d’11 del matí a dues de la tarda.