Skip to content

#LiveForTheStory: Dóna la volta al món durant un any amb Canon

30/05/2017
#LiveForTheStory

#LiveForTheStoryT’apassiona la fotografia? Et consideres una persona amb sensibilitat per explicar històries? Canon està buscant el millor storyteller (narrador d’històries) a través d’una iniciativa que ha denominat Live For The Story. El hashtag és #LiveForTheStory.

L’objectiu és trobar la foto estival més inspiradora. La idea és escollir la imatge que contingui la història més interessant en els seus píxels, llums i colors. Per posar en context la foto, els participants la poden descriure amb un breu text.

El premi és un viatge al voltant del món “per gaudir de l’estiu durant tot un any” amb totes les despeses pagades.

Com participar en #LiveForTheStory
Participar és molt senzill. 1) Fes una foto que expliqui la seva història estival. 2) Comparteix-la al teu compte d’Instagram, amb un text de fins a 50 paraules que descrigui la història. 3) No t’oblidis d’incloure en el text @CanonEspana i el hashtag #LiveForTheStory

El període de participació en aquest concurs conclou el proper 28 de juny. Així que, si et consideres un gran storyteller gràfic, algú amb sensibilitat i amb ànima quan té una càmera entre les mans, no t’ho pensis més.

Pots consultar els termes i condicions del concurs 365 dies d’estiu al següent enllaç:
http://www.canon.es/live-for-the-story/terms-and-conditions/

Vols veure quines fotos estan aportant els participants a aquest concurs? Fes clic en el següent enllaç:
https://www.instagram.com/explore/tags/liveforthestory/

El concurs compta amb la implicació de l’actriu i cantant Zoë Kravitz, que recentment hem vist en la sèrie Big Little Lies. Zoë, que és filla del músic Lenny Kravitz, avaluarà les sol·licituds d’aquesta competició.

Al lloc web de Canon, l’artista explica a través d’un vídeo per què s’ha unit a aquest projecte.
http://www.canon.es/live-for-the-story/
#LiveForTheStory
La fotografia com a manifestació artística
La iniciativa de Canon té el valor de reivindicar les fotos amb missatge, amb contingut o amb capacitat d’emocionar.

Durant les primeres dècades de la nova manifestació artística, van sorgir autèntics genis en la narració d’històries. Alguns grans noms van contribuir a elevar la fotografia a la categoria d’art.

Per exemple, Henri Cartier-Bresson, que era un expert en capturar moments plens de màgia. El seu llibre El moment decisiu és un tresor per a molts amants de la fotografia.

Robert Capa va ser un altre mestre. El cofundador de l’agència Magnum va capturar instants plens de llum de la vida de Picasso. A més, va ser un dels fotògrafs que millor va explicar en imatges les penúries de la població durant la Segona Guerra Mundial.

Una altra gran storyteller va ser Dorothea Lange, la fotògrafa de la Gran Depressió americana. Segur que molts heu vist la descoratjadora foto de la Mare migrant, que va retratar el 1936 a una mare famèlica de 32 anys amb tres dels seus set fills.

Tot aquest immens llegat no s’ha perdut. De fet, avui comptem amb més talent que mai. Mai com ara hi havia hagut tantes persones amb una càmera a les mans. Si tenim en compte els smartphones, gairebé tots portem una càmera a bossa o butxaca.

Ara bé, també és cert que la immediatesa de la fotografia digital i l’omnipresència de les xarxes socials, han contribuït a trivialitzar la fotografia com a concepte.

Els nostàlgics dels temps del revelat diuen que abans es feien fotos amb més passió, amb més reflexió i amb més voluntat d’explicar coses. El debat és interessant i fa temps que està vigent.

El que està clar és que avui topem amb moltes imatges sense espurna, que semblen seguir un patró predeterminat. Es troba a faltar una voluntat d’explicar històries. I també es registren alts dèficits en altres factors: atractiu visual, originalitat i capacitat per inspirar. Precisament, tots ells són valors que es tenen en consideració en el concurs de Canon.

365 històries estiuenques
El guanyador del concurs de Canon haurà de perseguir l’estiu durant 365 dies. La seva missió és identificar 365 històries estiuenques que siguin inspiradores. El premi cobreix totes les despeses, incloses les dietes durant els 365 dies.

El conseller delegat de Canon per a Espanya i Portugal, Geert Rongen, creu que l’estiu és el motiu i l’època de l’any més propícis per als que volen explicar històries a través d’una imatge.

“Cada moment”, explica, “té el potencial per ser important, però molt més a l’estiu quan estem oberts a nous reptes i experiències. Estem buscant algú que ens inspiri a crear històries cada dia i que ens ajudi a què cap de nosaltres es perdi aquests moments especials: ‘Live For The Story'”.

Necessites una mica d’inspiració? Hi ha històries a tot arreu, només has de saber on mirar.

Obre la teva ment, aguditza la teva capacitat d’observació i emociona’t amb el que tens davant dels ulls. Segur que identifiques aquell moment màgic que et permeti capturar una història plena de vida. #LiveForTheStory