Skip to content

Èxit de les visites guiades a l’exposició de la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic

15/02/2018
visita-guiada-exposició-beep-art-electrònic

visita-guiada-exposició-beep-art-electrònicL’exposició Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic, que té lloc al Museu de Reus (Tarragona), està tenint una gran resposta del públic. Un bon indicador d’aquesta bona acollida és l’èxit de les visites guiades amb grups realitzades per Còdol Educació, de les que ja s’han dut a terme un total de 44, estant reservades 22 visites més, que se celebraran durant els propers dies i setmanes .

Cada dissabte a les 18 hores es fan visites guiades gratuïtes, de les quals ja s’han realitzat un total de 11. A aquestes visites cal sumar les 33 realitzades per a grups procedents del món empresarial, cultural i educatiu (escoles, instituts de secundària i universitats). Fins al moment, per tant, s’han dut a terme 44 visites guiades d’una hora a grups, el que suposa una excel·lent estadística, per sobre de la mitjana, si es té en compte l’historial de visites de grups del Museu de Reus.

Els responsables de l’exposició de BEEP confien que s’inscriuran nous grups a aquestes visites durant les properes setmanes. La mostra d’art tecnològic es va estrenar el passat 23 de novembre i serà oberta fins al pròxim 29 de març.

L’exhibició al Museu de Reus reuneix per primera vegada en un mateix espai tota la col·lecció BEEP d’Art Electrònic, un fons d’art de referència a Europa que ja suma 14 anys d’història.

Una exposició atractiva per al públic

Còdol Educació és l’empresa d’experiències culturals que s’encarrega d’organitzar les visites guiades a l’exposició Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic. Segons Mar Morelló, educadora de Còdol Educació, molts grups s’han sentit interessats pel que té de novetat —per a moltes persones— el concepte art tecnològic.

Hem de recordar que se seguiran celebrant les visites gratuïtes dels dissabtes, fins a la data de tancament de l’exposició, amb capacitat de fins a 45 persones. I ressaltar també que els grups interessats en una visita poden formalitzar la inscripció a través de Còdol Educació, amb l’enviament d’un correu electrònic a codol.educacio@tinet.cat, o una trucada de telèfon al 977 327 362. Els centres educatius públics poden beneficiar-se d’una visita sense cost, gràcies a una subvenció.

Fons d’art de referència a escala mundial

La col·lecció BEEP d’Art Electrònic inclou 42 obres. Es tracta d’un dels fons d’art de referència de l’art tecnològic i electrònic a escala mundial. I ho és per recorregut (14 anys). Per qualitat. Perquè els artistes són primeres firmes mundials: hi ha autors com Marcel·lí Antúnez, José Manuel Berenguer, Daniel Canogar, Eduardo Kac i Luis Lugán. I per l’ampli espectre d’estils, tècniques i missatges artístics, que atorguen a la col·lecció un alt nivell de representativitat de la categoria de l’art electrònic.

Edició número 13 del Premi ARCO BEEP de Electrónico

Moltes de les peces provenen de la fidel col·laboració de la col·lecció amb la Fira Internacional d’Art Contemporani, ARCO, que se celebra cada any a IFEMA, a Madrid. L’edició d’enguany tindrà lloc la setmana que ve, entre els dies 21 i 25. Aquest any s’arribarà a l’edició número 13 del Premi ARCO BEEP de Arte Electrónico, que està dotat amb 15.000 euros.

BEEP, la cadena de botigues d’informàtica líder en el mercat de proximitat a Espanya, ha cedit de forma temporal la seva col·lecció d’art tecnològic a l’Ajuntament de Reus, per així fer possible aquesta exposició.