Skip to content

El Centre de Lectura de Reus i Ticnova renoven la col·laboració

22/06/2018
centre-lectura-reus-beep

centre-lectura-reus-beep

El Centre de Lectura de Reus i Ticnova, grup al qual pertany BEEP, van renovar el dijous 21 de juny el conveni de col·laboració per a la informatització del catàleg de la biblioteca del Centre.

Durant la signatura, el president del Centre de Lectura, Jaume Massó, va destacar que la col·lecció de llibres de l’entitat és única, i va assegurar que la seva digitalització en facilita la consulta pels investigadors. El president de Ticnova, Andreu Rodríguez, va estampar la seva signatura en nom de la companyia d’informàtica propietària de la cadena BEEP.

El conveni, de sis mesos de durada, s’ha signat per tercera vegada consecutiva. L’acord permet seguir avançant en la digitalització de volums. I és que encara hi ha pendents de passar a format digital la quantitat aproximada de 35.000 publicacions.

En l’actualitat, l’entitat cultural de Reus posseeix 267.000 documents. D’ells, ja se’n poden consultar 232.000 en el catàleg digitalitzat.

En els tres últims exercicis, s’ha pogut informatitzar tot el fons antic. En aquest fons hi ha el segle XVIII, l’hemeroteca, i les donacions d’Eduard Toda i de Miquel Ventura.

Ara els esforços de digitalització se centren sobretot en part dels fons dels segles XIX i XX.

El Centre de Lectura de Reus va començar la informatització del seu catàleg en 1999. En aquest data es va incloure, per a la consulta, al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes (CCUC).

BEEP és soci d’honor del Centre de Lectura de Reus. L’entitat cultural, que compta amb una sala d’ordinadors BEEP, està oberta a tots els públics.