Skip to content

Cicle d’arts visuals a Alcover amb una obra de la col·lecció BEEP

13/09/2018
beep-art-electronic

El Convent de les Arts d’Alcover (Tarragona), equipament educatiu-cultural i residència d’artistes, acollirà el proper dissabte dia 15 la primera de les sis sessions previstes del segon cicle d’arts visuals. Amb aquest cicle, que va tenir la seva primera edició el 2017, s’obre aquest espai al video-art i a les instal·lacions artístiques. Així s’amplia l’espectre de disciplines que es fomenten en aquest edifici històric, que va estrenar el seu ús artístic en 2014 amb l’impuls d’activitats teatrals i musicals.

A la sessió del proper dissabte, que és la número 6 (en l’edició del 2017 es van dur a terme les cinc primeres sessions), el cicle d’arts visuals compta amb la col·laboració del Museu de Valls i de la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic.

beep-art-electronic

Peça vídeo-artística de Manu Arregui

De la col·lecció BEEP podrem admirar Ejercicios de medición sobre el movimiento amanerado de las manos. L’obra, de Manu Arregui, va guanyar la IX Edició dels Premis ARCOmadrid/BEEP d’Art Electrònic (2014).

A través del ball, aquesta peça video-artística reflexiona sobre tòpics com la fòbia a l’efeminament i la masculinització. I ho fa a partir d’un enregistrament de les mans en moviment de diversos ballarins professionals. L’obra fa servir un programari de modelatge en 3D per replicar aquests moviments i obtenir les dades de posició i rotació corresponents.

El Museu de Valls aporta Imágenes para el oído. En aquesta obra de vídeo-art, l’artista elabora un dibuix, sense mirar, a partir del recitar d’un conte. El cos i la paraula són dos temes constants en l’obra de l’artista, Iñaki Álvarez. “Del cos deriva el dolor, la pèrdua i les ferides, mentre que la paraula porta a la poesia, la veu, el text i la reflexió sobre la capacitat i limitacions expressives de les paraules”, expliquen els organitzadors.

La sessió de dissabte, d’accés lliure, començarà amb puntualitat a les 11,30. Donarà la benvinguda una performance de Jordina Ros, que porta per títol Terra. La conclusió es farà al voltant del claustre del convent, amb la invitació perquè els assistents comparteixin les seves idees i reflexions sobre el contingut de la sessió.

Molt important: el cicle d’arts visuals està obert a famílies. És a dir, que els nens són benvinguts.

Les properes sessions tindran lloc els dies 13 d’octubre, 10 de novembre, 15 de desembre, 12 de gener i 16 de febrer.

Art contemporani a les comarques de Tarragona

“Amb aquesta segona edició”, explica Aleix Antillach, director del cicle d’Arts Visuals del Convent de les Arts, “es consolida aquesta iniciativa, necessària perquè l’art contemporani no té la presència que es mereix a les comarques de Tarragona”.

Col·lecció BEEP d’Art Electrònic

Amb prop de mig centenar d’obres, la col·lecció BEEP d’Art Electrònic és un dels fons d’art de referència de l’art tecnològic i electrònic a escala mundial. I ho és per recorregut (15 anys) i per qualitat, ja que els artistes són primeres firmes mundials. Hi ha autors com Marcel • lí Antúnez, José Manuel Berenguer, Daniel Canogar, Eduardo Kac i Luis Lugán. També cal destacar la gran quantitat d’estils, tècniques i missatges artístics, que atorguen a la col·lecció un alt nivell de representativitat de la categoria de l’art electrònic.

Fins ara, l’esforç més important de divulgació de l’art electrònic ha estat l’exposició Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic. L’exhibició va ser oberta al públic al Museu de Reus (Tarragona) entre novembre del 2017 i març del 2018. Per primera vegada es va reunir en un mateix espai tota la col·lecció BEEP d’Art Electrònic.

beep-art-electronic