Skip to content

BEEP patrocina la Volta Ciclista a Tarragona

15/06/2018

volta-ciclista-tarragona

BEEP és marca patrocinadora de la Volta Ciclista a Tarragona, que tindrà lloc aquest cap de setmana, els dies 16 i 17 de juny.

La cadena de botigues d’informàtica de proximitat és soci tecnològic de l’event esportiu, tot aportant-hi tauletes i ordinadors. Alguns d’aquests equips informàtics formen part del conjunt de premis per als corredors guanyadors, i d’altres els faran servir els organitzadors per a la gestió i supervisió de la cursa.

La prova és tota una institució en les comarques tarragonines i és degana en les proves per etapes a Espanya. I és que la primera edició es va fer el 1908. Amb alguns períodes d’interrupció, enguany s’arriba ja a l’edició número 56.

La competició és oberta a ciclistes màster 30 (30 a 39 anys) i màster 40 (40 a 49 anys), així com també, per invitació, als màster 50 (50 a 59 anys)

volta-ciclista-tarragonaSortida a L’Hospitalet de l’Infant

La primera etapa, de 12,5 quilòmetres, es fa a L’Hospitalet de l’Infant. Tots els corredors hauran de ser a punt demà dissabte a les 9 del matí, a l’Avinguda Via Augusta d’aquest municipi del Baix Camp. La segona etapa, de 80 quilòmetres, començarà a les 4 de la tarda, amb punt d’inici i d’arribada a La Pobla de Mafumet (carrer Mina de Madró).

L’etapa número 3 i final, sortirà a les 11 del matí de Reus (Mercat Central), amb arribada a la mateixa ciutat. Tindrà un recorregut de 90 quilòmetres.

Podeu seguir la competició a través del compte de Facebook dels organitzadors:

https://www.facebook.com/voltaciclistatarragona/

Prova només superada en veterania pel Tour de França i per la Volta a Bèlgica

Com ja hem explicat, la Volta Ciclista a la Província de Tarragona és la prova ciclista per etapes més antiga que es corre a Espanya. I a Europa, de fet, només la superen en tradició el Tour de França i la Volta a Bèlgica.

William Tarin Naurer, un pioner suís a Tarragona

L’afició pel ciclisme va arribar a Tarragona gràcies a William Tarin Naurer, originari de Lausana (Suïssa). Aquest aficionat es va instal·lar a Tarragona el 1889, amb 20 anys.

L’any 1908 es va disputar la primera edició de la cursa, que es va anomenar Campionat de Catalunya, i que va tenir el patrocini de l’Hotel Continental de Tarragona. Va constar de quatre etapes, disputades en tres dies. Hi van participar 31 ciclistes, entre els quals l’organitzador, en Tarin Naurer. El recorregut va tenir un total de 310 quilòmetres, amb les següents etapes:
• Tarragona – Reus (80 km)
• Reus – Mora la Nova (50 km)
• Mora la Nova – Tortosa (66 km)
• Tortosa – Tarragona (114 km)

La segona edició no es va fer fins 11 anys més tard, del 22 al 24 de juny de l’any 1919, amb el nom de Copa Justícia i Pàtria. Aquest nom feia referència al final de la Primera Guerra Mundial.

El format de la Volta Ciclista a la Província de Tarragona ha tingut diferents formats i nombre de dies de competició. Fins a cinc dies de competició, amb contrarellotge per equips, cronoescalada i diferents indrets amb sortida i arribada. Però sempre la darrera etapa ha estat a la Capital del Baix Camp, Reus.