Skip to content

Arriba la 13a edició del premi ARCO-BEEP d’Art Electrònic

20/02/2018
ARCOmadrid

ARCOmadrid

A partir de demà dimecres dia 21, i fins al proper diumenge dia 25, se celebra ARCOmadrid, la principal fira d’art contemporani d’Espanya. I per tretzè any consecutiu, la Col·lecció BEEP convoca el Premi ARCO-BEEP d’Art Electrònic, un guardó dedicat exclusivament a l’art electrònic i tecnològic.

El premi impulsat per la cadena BEEP reconeix la millor peça exposada per una galeria a la fira que impliqui de manera significativa l’ús de les noves tecnologies. Amb això, BEEP mostra el seu fidel compromís en promoure la investigació, producció i exhibició de l’art vinculat a les noves tecnologies o art electrònic.

El Premi ARCO-BEEP d’Art Electrònic està dotat amb una quantitat màxima de 15.000 euros.  El fallarà un jurat format per especialistes en art contemporani i art de noves tecnologies.

El guanyador d’aquesta edició es donarà a conèixer en la pròpia fira el proper divendres 23 de febrer.

border crossers

Presentació de l’obra ‘Border Crossers’, de Chico MacMurtrie

La Col·lecció BEEP presentarà una de les seves produccions durant la fira. Es tracta de Border Crossers, de l’artista nord-americà Chico MacMurtrie. Aquesta escultura robòtica, que passarà a formar part de la col·lecció, és una peça poètica que convida el públic a replantejar-se la noció de les fronteres en un món globalitzat.

Si bé la tecnologia s’utilitza en l’actualitat per superar barreres econòmiques i culturals, també s’empra per mantenir i reforçar barreres físiques. Amb aquest projecte, MacMurtrie se serveix de la tecnologia com una eina en positiu. La idea és anar més enllà d’aquestes barreres, qüestionar-les i crear una obra simbòlica i transcendent sobre la noció del que és una frontera avui dia.

Chico-MacMurtrie
MacMurtrie és un artista plenament consolidat, que ha exposat en 16 països. El també director artístic de Amorphic Robot Works (ARW) ha exposat la seva obra en grans museus i institucions.

La Col·lecció BEEP, convidada a Ars Electronica a Linz

La Col·lecció BEEP, que ara s’exposa gairebé en la seva completa integritat al Museu de Reus, a la província de Tarragona, ha estat convidada a la pròxima edició del festival Ars Electronica. L’event se celebrarà a la ciutat austríaca de Linz, del 6 al 10 de setembre d’aquest any. Aquest festival és la cita més important a nivell mundial dedicada a les arts electròniques i digitals.