nov. 17

Rincón Friki a BEEP: Passió pel merchandising

A BEEP comparincón frikirtim la passió que molts de vosaltres teniu pels articles de merchandising o marxandatge, totes aquelles figures, gadgets i accessoris que posen més color a la nostra vida. Tots aquells articles que estimulen la nostra part més extravertida, extravagant o excèntrica. En definitiva, tots aquells ítems que ens ajuden a expressar i reivindicar els nostres gustos i la nostra personalitat.

En el catàleg d’aquest mes de novembre, que pots consultar en català, hem destacat alguns d’aquests productes a través del Rincón Friki:

http://cat.beep.es/Catalogo/VerFolleto

En aquesta selecció, hem prestat atenció a quatre mons de ficció que han seduït a milions: Capità Amèrica, Harry Potter, Star Wars i One Piece.

D’aquesta manera, els fans del superheroi de Marvel, poden trobar a les nostres botigues el clauer, la tassa de ceràmica i la figura de fusta de Capità Amèrica, entre altres articles.

Els seguidors del mag adolescent més famós, no poden deixar de posseir les figures amb cap mòbil de Lord Voldemort (amb la vareta de Lucius Malfoy), Dobby (amb la peça del seu amo) i Harry Potter (amb el barret seleccionador).

Per als amants d’Star Wars, són articles must-have la figura de l’androide BB-8, el coixí de l’Estrella de la Mort i el pelut Star Wars.

I per als addictes a One Piece, per què no fer-vos amb la figura d’en Ruffy, el set de figures Tony Chopper + Franky i la increïble figura de Portgas D. Ace?

Si entreu a la botiga online de BEEP, hi trobareu moltes propostes frikis en l’apartat de Merchandising.

https://www.beep.es/categorias/merchandising?nodo=12

Segur que trobes el personatge o el món de ficció que més t’agraden. Si tens una edat, ¿sents nostàlgia de Mazinger Zeta? Et va atrapar la sèrie Breaking Bad? Et vas emocionar amb Lord Of The Rings? Fas proselitisme de Game of Thrones? Ets un seguidor incondicional de l’ensenya de còmics Marvel? T’entusiasma el món virtual de League of Legends?

Rincón Friki

‘Friki’ a Espanya, ‘geek’ als Estats Units
Com qualsevol terme d’èxit per aclamació popular, la paraula friki té uns orígens interessants. L’origen és el terme freak, que en anglès significa estrany, extravagant o estrafolari.

Els més cinèfils coneixen una pel·lícula de Tod Browning de 1932, titulada Freaks, que a Espanya es va traduir com La parada de los monstruos. I és que, fa més de 80 anys, el terme s’usava en Estats Units per referir-se a persones amb anomalies físiques o malformacions.

Lluny d’aquells significats inicials, el terme va anar derivant cap al contingut que avui l’hi donem. És a dir: persona entusiasta d’una afició. En l’idioma castellà ha quedat més relegada l’accepció de friki com personatge xaró i amb molta càrrega surrealista.

En fi, que avui per friki entenem la persona que conrea una passió amb gran vehemència. Que oficia aquest hobby amb més o menys excentricitat. I que ho fa a través d’events i grups d’amics igual d’entusiastes, i amb molta afició pel marxandatge.

Però cal anar amb compte, perquè en el món anglosaxó el terme més adequat per a un fan d’Star Wars o de l’Arale és el de geek (no freaky).

Prova que els frikis o els geeks cada vegada dominen una mica més el món és la sèrie Big Bang Theory. I és que es tracta de la sitcom que més ha triomfat en els últims anys a tot el món.

Els protagonistes masculins d’aquesta sèrie televisiva són, sens dubte, uns autèntics geeks (fem servir aquí el terme a l’ús als Estats Units). Tots ells exhibeixen una devoció exagerada per aficions atribuïbles al frikisme. Així, estan obsessionats fins a nivells exagerats amb el gaming, els jocs de rol, Star Trek, el món del còmic i dels superherois. I, és clar, són voraços col·leccionistes de marxandatge de tot tipus.

Així que, ser friki està de moda. I cada vegada costa menys treure aquest costat friki que segur que tots tenim al nostre interior!

Al Rincón Friki de BEEP t’ajudem a què trobis els productes de marxandatge que millor expressin aquesta faceta.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.beep.es/blog/cat/2017/11/raco-friki-beep-passio-pel-merchandising/